“Αφεντικό” στην Αρχάγγελο ο Άρης

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Άρης στο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Κλεάνθη. Οι κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 3-1 των Παραδεισιωτών που τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Γεωργαλλής στο 51′) και έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία για το πέναλτι που υποδείχθηκε εις βάρος τους, με αποτέλεσμα η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη να πάρει… αέρα δύο τερμάτων.

Πάντως ο Άρης έδειξε την δυναμική που έχει στην έδρα του και επέστρεψε στα “τρίποντα” μετά την ήττα στην Κάρπαθο από τον Ποσειδώνα. Αντίθετα, αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών του Κλεάνθη στον φετινό πρωτάθλημα μετά το 2Χ2 κόντρα στις δύο… Δόξες (Ψίνθου και Καρδάμαινας).

Από το ξεκίνημα του ματς, οι γηπεδούχοι “στραγγάλισαν” τον αντίπαλο τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Το πρέσινγκ ψηλά που άσκησαν οι κιτρινόμαυροι τους έδωσαν την δυνατότητα να κερδίζουν εύκολα μπάλες και να απειλούν την εστία το Καστανάκη, την ίδια ώρα που ο Καραγιάννης είχε ρόλο… θεατή στο παιχνίδι.

Ο Κλεάνθης δεν μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, αφού αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, με αποτέλεσμα ο Άρης να πλησιάζει την αντίπαλη εστία, κυρίως με στημένες μπάλες.

Στο 5′ η… προειδοποίηση του Τσελεπίδη (απομακρύνθηκε η κεφαλιά του πάνω στην γραμμή από τον Μαριά) δεν ήταν αρκετή για τους παίκτες του Γιώργου Σάββενα που λίγο αργότερα έμειναν πίσω στο σκορ.

Από την σέντρα του Χατζηπέτρου από τα δεξιά, η αντίδραση της άμυνας του Κλεάνθη ήταν… παιδική και ο Τσελεπίδης με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-0 της ομάδας του.

Στην συνέχεια ο έμπειρος στόπερ του Άρη ήταν πρωταγωνιστής σε δύο φάσεις. Σ’ αυτή του 19′ όταν έπεσε στο έδαφος από τράβηγμα του Γιατσιάτσου, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται παρά τις διαμαρτυρίες για πέναλτι και στο 20′ όταν είδε τον Καστανάκη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια του πλασέ του από κοντά, έπειτα από κόρνερ του Χατζηλιόντα.

Στο 29′ η κάθετη του Πελέκη στον Γεωργαλλή στην πλάτη της άμυνας, βρήκε τον έμπειρο σέντερ φορ που πήγε πλάγια αριστερά για να περάσει τον εξερχόμενο Καραγιάννη και στην συνέχεια έπεσε μόνος του για πέναλτι, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για θέατρο.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι κιτρινόμαυροι απείλησαν άλλη μια φορά. Αυτή με την μπάλα κάτω και συγκεκριμένα στο 33′ όταν ο Χατζηλιόντας βρήκε τον Μάλλιο και ο τελευταίος πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το ξεκίνημα της επανάληψης, βρήκε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από την εκτέλεση φάουλ από τον Λερογιάννη στο 50ο λεπτό, ο Μαΐλης με κεφαλιά προς τα πίσω έδωσε στην μπάλα ψηλοκρεμαστή τροχιά και το 1-1 ήταν γεγονός.

Η… χαρά των Παραδεισιωτών “κράτησε” μόλις ένα λεπτό. Στο 51′ Γεωργαλλής πήγε δυνατά πάνω στον Ζαρκαδούλα για μαρκάρισμα και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα το εκμεταλλεύτηκε αμέσως ο Άρης. Στο 56′ από την εξαιρετική ενέργεια του Κρεκούκια που έκανε… πιρουέτα μέσα στην περιοχή, ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες του Κλεάνθη, έγινε το 2-1 αφού ο νεαρός μεσοεπιθετικός πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Καστανάκη.

Στο 62′ έγινε η φάση όπου τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και έφερε θύελλα αντιδράσεων προς τον διαιτητή Δουλγέρη από τους ανθρώπους των φιλοξενούμενων.

Έπειτα από κάθετη μπαλιά του Χατζηλιόντα, ο Μπαϊρακτάρης διεκδίκησε εντός περιοχής την μπάλα με τον Μπαούρη και έπεσε εύκολα στο έδαφος από την επαφή που είχε με τον αμυντικό του Κλεάνθη.

Ο διαιτητής έτρεξε κοντά και έδειξε την άσπρη βούλα και όλος ο πάγκος του Κλεάνθη και οι ποδοσφαιριστές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του, η οποία τελικά δεν άλλαξε και ο Χατζηλιόντας ευστόχησε από τα έντεκα βήματα για το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Μέχρι το φινάλε, ο Μάλλιος είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 77ο λεπτό και ο Καραγιάννης στο 90′ απέκρουσε το σουτ του Αλεξανδρίδη μέσα από την περιοχή.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Πατσιόπουλος, Λάζος

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Πομπού, Κρεκούκιας (87′ Θοδωρή), Μάλλιος, Ζαρκαδούλας, Κοντόγιαννος, Μπαϊρακτάρης (74′ Αξιώτης), Χατζηλιόντας (94′ Κολιού), Χατζηπέτρος (92′ Γιαννιού), Γκίκας

Κλεάνθης: Καστανάκης, Μαριάς, Μπαούρης, Γιατσιάτσος (63′ Δράκος), Πελέκης (81′ Κρομμύδας), Μαΐλης, Γιαννίκος, Μπερετούλης (46′ Λερογιάννης), Αλεξανδρίδης, Χατζηκοσμάς, Γεωργαλλής