Το “ρόπαλο” το κρατούσε ο Κακλαμάνος στο “κάστρο” του Κλεόβουλου

Με χατ- τρικ του Αλέκου Κακλαμάνου, ο Κλεόβουλος επικράτησε με 3-2 του Ηρακλή Μαριτσών σ’ ένα φοβερό παιχνίδι στο γήπεδο της Λίνδου και έκανε το 2Χ2 εντός έδρας, επιστρέφοντας στα τρίποντα.

Όπως μας έχει… συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ο Κλεόβουλος στην έδρα του μετατρέπεται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Έτσι και φέτος ξεκίνησε δυναμικά στην Λίνδο και μετά τον Φοίβο, κατάφερε να κερδίσει και τον Ηρακλή Μαριτσών.

Στο σημερινό παιχνίδι που για αρκετή ώρα διεξήχθη κάτω από βροχή, οι παίκτες του Δημήτρη Δογιάμα “υπνώτισαν” τους αντιπάλους τους στο ξεκίνημα και στο δεκάλεπτο πήραν… αέρα δύο τερμάτων.

Μόλις στο 8′ από την σέντρα του Χαρίτου από τα δεξιά, ο Κολιοκώστας έκανε την προβολή στο α’ δοκάρι και εντελώς ανενόχλητος στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, ο Αλέκος Κακλαμάνος πέταξε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα (10′) ο Χαρίτος και πάλι από τα δεξιά δημιούργησε, αφού με την σέντρα του βρήκε τον Αλέκο Κακλαμάνο και ο έμπειρος φορ με κεφαλιά έγραψε το 2-0 πολύ νωρίς.

Κατάφερε να αντιδράσει στην συνέχεια η ομάδα του Μιχάλη Πολιά και απείλησε με την προβολή του Θοδωρή Λυριστή που απέκρουσε ο Χρυσανθή και στο 26′ ο Βασιλώττος με φοβερό σουτ από τα όρια της περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι και μείωσε σε 2-1.

Στην συνέχεια ο Ηρακλής πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του Κλεόβουλου όχι μόνο άντεχε, αλλά απ’ αυτήν ξεκινούσαν οι αντεπιθέσεις των Λινδιακών.

Στο δεύτερο μέρος το συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα μπήκε ξανά πολύ δυνατά και στο 47′ ο Κολιοκώστας με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η είσοδος του Παπαοικονόμου για λογαριασμό των γηπεδούχων, τους έδωσε έξτρα ταχύτητα και αυτό δημιούργησε πρόβλημα στους πράσινους που έπρεπε να ρισκάρουν και βγήκαν μπροστά.

Ο Χειμωνέττος στο 54′ έκανε μεγάλη επέμβαση στο κοντινό σουτ του Κολιοκώστα, αλλά στο 70′ δεν μπόρεσε να αντιδράσει όταν ο Παπαοικονόμου έκανε ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και σέντρα στον αμαρκάριστο Αλέκο Κακλαμάνο που από κοντά έκανε το 3-1.

Χρόνος υπήρχε και οι Μαριτσενοί το εκμεταλλεύτηκαν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στο 78′ ο Μιχάλης Λυριστής εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Χρυσανθής έκανε λάθος εκτίμηση με αποτέλεσμα να βάλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-2.

Ένα λεπτό αργότερα (79′) ο Μιχάλης Λυριστής εκτέλεσε με τον ίδιο τρόπο το κόρνερ και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ στο 85′ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ο ίδιος παίκτης ανάγκασε τον Χρυσανθή σε σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι με αποτέλεσμα ο Κλεόβουλος να πάρει τη νίκη.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Σαρρής, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας, Νίκολλι, Κωστάκης, Κακλαμάνος Λ., Πιτσουρδάκης, Ταγκάεφ (67′ Κοντός), Γαϊτάνος (86′ Χαμιτάϊ), Κακλαμάνος Αλ., Κολιοκώστας (92′ Κολιάδης), Χαρίτος (50′ Παπαοικονόμου)

Ηρακλής: Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Τσούφιος, Φελεγκάκης, Μπιλιάς, Φελεσάκης, Θαρρενός (63′ Μπάρτζος), Λυριστής Θ., Κούρος, Λυριστής Μ., Βασιλώττος (72′ Τσαλώλης)