Η Εθνική βλέπει μπαράζ

Πιο κοντά στην είσοδό της στα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία βρίσκεται η Εθνική, καθώς η εκτός έδρας επικράτησή της επί της Κύπρου με 2-1 και το «διπλό» του Βελγίου στο Σαράγεβο (4-3 την Βοσνία) την ανέβασαν στην δεύτερη θέση του 9ου ομίλου.

Ο Σωτηρίου προβλημάτισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το τέρμα που πέτυχε στο 18’, όμως οι Μήτρουγλου (24’) και Τζιόλης (26’) ανέτρεψαν άμεσα την κατάσταση και αύξησαν τις ελπίδες της «γαλανόλευκης» για παρουσία στα μπαράζ (σ.σ. απαραίτητη προϋπόθεση η νίκη επί του Γιβραλτάρ στο «Γ. Καραϊσκάκης»).

Συγκεκριμένα, η Εθνική θέλει να μη νικήσει η Σκωτία στην έδρα της Σλοβενίας ή να λήξει ισόπαλο το Ουαλία-Ιρλανδία ή το Ουκρανία-Κροατία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κύπρος (Σιμόν): Παναγή, Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60′ Αλεξάνδρου), Αρτυματάς, Λαμπάν, Κάστανος (79′ Οικονομίδης), Κυριάκου, Μαργκάσα (86′ Μυτίδης), Σωτηρίου.

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (69′ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Ζέκα, Τζιόλης, Φορτούνης (75′ Δώνης), Σταφυλλίδης, Μάνταλος, Μήτρογλου (89′ Σάμαρης).