Μπαμ και… κάτω με Σουάνη!

Ιδανική πρεμιέρα για τον Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος). Ο γηραιός για την 2η αγωνιστική (είχε ρεπό την 1η) επικράτησε με 1-0 της Προοδευτικής στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας, σκοράροντας με τον Δημήτρη Σουάνη στην… εκπνοή.

Είναι η αλήθεια πως η νίκη για τον γηραιό ήρθε με… μπόλικο άγχος, αλλά είχε την δική της… γλύκα καθώς το γκολ επιτεύχθηκε μερικά δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τελευταία φορά.

Παράλληλα το πέτυχε ο παίκτης που αποκτήθηκε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών για να αποτελέσει τον ηγέτη στην γραμμή… κρούσης και από το πρώτο κιόλας ματς δείχνει ότι βρίσκεται στο… πετσί του ρόλου του, παρότι ήρθε από τον πάγκο και δεν πήρε φανέλα βασικού.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Νίκου Παντέλη να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως είχε στο πλευρό της περίπου 500 φίλους τους.

Στο 12ο λεπτό ένα σουτ από τον Σιλιγαρδάκη δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο πορτιέρο, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Διαγόρας που έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα, ωστόσο στο 45′ το πλασέ του Βελίνη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ανέβηκαν, όπως ήταν φυσιολογικό, στην επανάληψη οι “βυσσινί”, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με την κεφαλιά του Γεωργίου στο 55′ όπου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για την “Πρόο” με πρωταγωνιστή τον Κανελλόπουλο που αρχικά στο 59′ σημάδεψε από κοντά το οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στο 63′ σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων μετά από ωραία ατομική προσπάθεια. Ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου στο 70′, με τον Στεφανάκο να του λέει “όχι” στο σουτ του επιχείρησε εντός περιοχής. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του έμπειρου επιθετικού στο 87ο λεπτό.

Αφού λύθηκε η “πολιορκία” στα καρέ του Διαγόρα, ο Σουάνης που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή, “χτύπησε” στο πιο κομβικό σημείο και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Στο 95ο λεπτό, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, έγινε ένα γέμισμα προς την περιοχή της ομάδας του Κορυδαλλού, ο Ρούνιτς πήρε την κεφαλιά και ο Σουάνης από κοντά έγραψε το 1-0 και σήκωσε το γήπεδο στο… πόδι για την μεγάλη νίκη του Διαγόρα.

Διαιτησία: Μπακογιάννης, Αραβίδης, Δέλχας

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Στεφανάκος, Λάμπρου, Ευαγγελιδάκης, Βασιλείου, Προβατίδης, Βελέτης, Σιλιγαρδάκης, Σκάρος (51′ Ούγκο), Γεωργίου (82′ Χειμωνέτος), Βελίνης (62′ Σουάνης), Γιόνδης (94′ Ρούνιτς)

Προοδευτική: Mπαντίκος, Πολιανίδης, Καλαϊτζίδης (91′ Κύρκος), Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μάρης, Δελαβέρης (75′ Χρήστου), Μπέλερης, Κουρουικίδης (75′ Ζαχαράτος), Ντάλλας, Καννελόπουλος (93′ Πέππας)