Αήττητη και στον Αρχάγγελο η τρομερή Κατταβιά

Παραμένουν μαζί με τον ΔΙ.ΑΣ οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τη νεοφώτιστη Κατταβιά που μετά την ισοπαλία με τον Κλεάνθη, απέσπασε με σχετική άνεση τον βαθμό και στο γήπεδο Αρχαγγέλου κόντρα στον Άρη μετά το “λευκό” 0-0 για την 5η αγωνιστική. Πριν από την σέντρα τιμήθηκε ο Τσαμπίκος Κολιού που έφυγε από την ζωή. 

Η ομάδα της Νότιας Ρόδου πήγε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος μετά από το ματς στο Παραδείσι και έδειξε πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται τόσο ψηλά στην βαθμολογία και μετά από πέντε παιχνίδια δεν έχει… πιει το πικρό ποτήρι της ήττας.

Με καλοστημένη αμυντική λειτουργία, το συγκρότημα του Μανώλη Φραντζή απειλήθηκε ελάχιστα από τον Άρη και πήρε αυτό που ήθελε, αν και στην κόντρα δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική για να φύγει με κάτι περισσότερο από την Αρχάγγελο.

Ο Άρης “πέταξε” στα σκουπίδια αρχικά το πρώτο μέρος, αφού απειλούσε μόνο με στημένα και μακρινά σουτ που έκαναν εύκολο το έργο του Παπαβεργή, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα στο 22′ και το 37′ στις προσπάθειες που επιχείρησαν και δεν τον ανησύχησαν οι Κρεκούκιας και Γκίκας αντίστοιχα.

Η μεγάλη στιγμή για τους παίκτες του Στάθη Φαρμακίδη ήρθε στο 43′ από… σπόντα, όταν ο Γκίκας σούταρε και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή, Μπαϊρακτάρη που φάνηκε να αιφνιδιάστηκε και πλάσαρε απελπιστικά άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν κάπως πιο δραστήρια, αλλά και πάλι τους έλειπε η ουσία και η… φαντασία στο παιχνίδι τους για να μπορέσουν να διασπάσουν την άμυνα των αντιπάλων τους.

Από στημένη μπάλα και πάλι και έπειτα από φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ του Παπαβεργή, οι “κιτρινόμαυροι” λίγο έλειψε να λύσουν το γόρδιο δεσμό, αλλά ο γκολκίπερ της Κατταβιάς και ο Πάπα ήταν εκεί που έπρεπε για να αποτρέψουν την παραβίαση της εστίας τους.

Συγκεκριμένα στο 74′ μετά από κόρνερ του Χατζηπέτρου, ο Πάπα απομάκρυνε λάθος την μπάλα με αποτέλεσμα να πάρει ύψος, ο Παπαβαεργής με δυσκολία απομάκρυνε και ο Μπαϊρακτάρης που έγινε αποδέκτης της μέσα στην περιοχή και επιχείρησε το σουτ, είδε τον τερματοφύλακα να αποκρούει και στην συνέχεια τον Πάπα να διώχνει πάνω στην γραμμή με το κεφάλι προ του Πομπού.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς για να πάρει ο Άρης τους τρεις βαθμούς που εν τέλει δεν τα κατάφερε να είχε την δεύτερη του απώλεια μετά την ήττα στην Κάρπαθο την δεύτερη αγωνιστική.

Διαιτησία: Τσοπανάκης, Μοσχάτος, Βλάχος

Συνθέσεις:

Άρης: Kαραγιάννης, Τσελεπίδης, Πομπού, Μπαϊρακτάρης (92′ Κολιού), Χατζηπέτρος, Γκίκας, Αξιώτης, Κοντόγιαννος (75′ Ζαρκαδούλας), Κοντόγιαννος, Κρεκούκιας, Μάλλιος

Κατταβιά: Παπαβεργής, Κουμπιάδης, Μαριεττάκης, Κιλασίν Χ., Σαλαμαστράκης, Μαντινάος, Πάπα (93′ Κιλασίν Κ), Στεφανάκης (82′ Ανδρεόπουλος), Νασόπουλος, Σιέχ, Κούτσι (67′ Μήτρου)