Στο “σπίτι” του είναι αλλιώς…

Επέστρεψε στο γήπεδο Αφάντου ο ΑΕΡΑ (αγωνίστηκε στο γήπεδο Αρχίπολης στο ξεκίνημα της χρονιάς, λόγω ακαταλληλότητας του δικού του γηπέδου), πήρε και το πρώτο “τρίποντο” της σεζόν. Οι Αφαντενοί επικράτησαν με 2-1 του Αστέρα Παστίδας για την 5η αγωνιστική και έσπασαν το… ρόδι όσον αφορά τις νίκες, ενώ ανάγκασαν τους κυανόλευκους στην πρώτη τους ήττα για φέτος.

Φουριόζοι μπήκαν από το ξεκίνημα οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Χοσάδα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν την εστία του Ροδακάκη αρχικά στο 16′ με το σουτ του Μασάδο που “έβγαλε” ο έμπειρος πορτιέρο και εν συνεχεία με την κεφαλιά του Λυμπερόπουλου που κατέληξε στην αγκαλιά του.

Η τρίτη ήταν και η… φαρμακερή για τον ΑΕΡΑ που άνοιξε το σκορ στο 22′ όταν ο Πλύγκος έγραψε το 1-0 με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από ατομική προσπάθεια.

Στο 33′ ο Λόης προ κενής εστίας έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά στο 44′ ο Λυμπερόπουλος τα κατάφερε με κεφαλιά και έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του που πήγε με το 2-0 στ’ αποδυτήρια.

Με το “καλημέρα” της επανάληψης (48′) ο Παγκράτης με ωραία σέντρα βρήκε τον Κυρίτση και ο τελευταίος με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τον Αστέρα.

Ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση, αλλά στο 72′ η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσουρούτη στο σουτ που επιχείρησε ο Γιαννακόπουλος και η νίκη βάφτηκε “ερυθρόλευκη” αφού δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του ματς.

Διαιτησία: Παπαβασιλείου, Σαρρής, Καραγιάννης

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Τσουρούτης, Γιαννακάκης, Μαλλιάκας, Δανάς, Στελλάς, Ποζατζίδης, Λόης, Μπαϊρακτάρης (68′  Μπάρδης), Πλύγκος (75′ Νικολής), Μασάδο (92′ Κανελόπουλος), Λυμπερόπουλος.

Αστέρας: Ροδανάκης, Χαριτάκης, Καλαγρής, Καρύδης, Ισκάς, Γιαννακόπουλος (90′ Κορκίδας), Δραγάτης, Κατσαμάκης, Σκόρπος, Στεργιόπουλος (46′ Κυρίτσης), Πολυχρόνης (46′ Παγκράτης, 84′ λ. τρ. Αμπντουλάι)