Παρέμεινε στην κορυφή με… λύτρωση από τον Βλαντιμίροφ

Αν και αγχώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 1-0 με γκολ του Βλαντιμίροφ στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Δόξα Καρδάμαινας στο τοπικό ντέρμπι της αγωνιστικής και να παραμείνει με αυτόν τον τρόπο μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι εκτός έδρας με τον Κλεάνθη Παραδεισίου. Δεύτερη συνεχόμενη ελπιδοφόρα εμφάνιση για την Καρδάμαινα απέναντι σε ένα απ’ τα φαβορί της κατηγορίας που της δίνει κίνητρο και όρεξη για να παλέψει στην συνέχεια με ομάδες που είναι στα μέτρα της.

Ο ΔΙ.ΑΣ είχε τον αέρα υπέρ του στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί με τον Δρόσο στο 4’ να σουτάρει και τον Γιακούμαρο να απομακρύνει σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και γυρνούσαν με υπομονή την μπάλα με τον Δρόσο να απειλεί και στο 23’ αλλά και στο 32’ χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Γιακούμαρο.

Η Δόξα έψαχνε την μια φάση της στο ματς και την βρήκε στο 36’ αλλά δεν κατάφερε να την κάνει γκολ όταν ο Γιάννης Πης έκανε την σέντρα απ’ τα δεξιά και ο Χατζηαντωνίου με πλασέ στην κίνηση την έστειλε πάνω απ’ τα δοκάρια του Τσαραπατσάνη.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ από στημένες μπάλες χάνοντας σημαντική ευκαιρία στο φινάλε του ημιχρόνου αφού η κεφαλιά του Σωτίρι πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΔΙ.ΑΣ προσπάθησε και με την είσοδο του Μαργαρίτη να κυκλοφορήσει καλύτερα και να φτάσει σε σημείο βολής αλλά οι καλές τοποθετήσεις των παικτών της Καρδάμαινας δεν του το επέτρεπαν αναγκάζοντας τους παίκτες του ΔΙΑ να προσπαθούν με συνεχόμενες σέντρες από δεξιά και αριστερά (κυρίως) να φτάσουν στο γκολ.

Σταμάτης και Γκουντελίτσας έριξαν στο ματς ότι επιθετικό όπλο είχαν, η Καρδάμαινα είχε προσαρμοστεί στα μαρκαρίσματα και έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για να πετύχουν το γκολ.

Τελικά η λύτρωση για τον ΔΙΑ ήρθε απ’ τον Μάρτιν Βλαντιμίροφ ο οποίος πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω απ’ την περιοχή, σήκωσε το κεφάλι είδε τον Γιακούμαρο εκτός θέσεις και τον «κρέμασε» για το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στην συνέχεια ο ΔΙ.ΑΣ κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα και η Δόξα δε μπόρεσε να φτάσει στην μεγάλη φάση.

Καλοί σε γενικές γραμμές οι Καραμούτας, Αλέκος και Γιαμούζης.

Συνθέσεις:

ΔΙ.ΑΣ: Τσαραπατσάνης, Καράλιαμης, Ιωαννίδης (62’ Χατζηφούντας), Ζιώγας, Σωτίρι, Χατζησουλεϊμάν, Βλαντιμίροφ, Δουγιέκος (55’ Μαργαρίτης), Δρόσος, Συνεσίου (88’ Κάρλος), Πης (80’ Δημόπουλος).

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Χατζηπαναγιώτης, Τάλλαρος (72’ Οικονόμου), Μποϊλής (40’ λ.τ Παντελής), Αποστολάτος (82’ Χαντακάρος), Πης Γ., Λαμάι, Χατζηαντωνίου, Μαύρος (65’ Κάτση),  Κόκκαλης, Κουρζής Α.

giafkasports.gr