“Μίλησε” η εμπειρία για τον Κλεόβουλο

Τη νίκη με σκορ 3-1 πανηγύρισε ο Κλεόβουλος κόντρα στον Ποσειδώνα σττο γήπεδο Λίνδου, έχοντας και πάλι σε πολύ καλή ημέρα την μεσοεπιθετική του γραμμή που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και πιο… έμπειρη απ’ αυτή των Καρπάθιων.

Στο πρώτο μέρος τα λάθη ήταν αρκετά από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό, ωστόσο η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 27′ προειδοποίησε την εστία του Γαλάνη με το σουτ από τον Ταγκάεφ όπου η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στην συνέχεια ο Κλεόβουλος σπατάλησε άλλες δύο ευκαιρίες με το πλασέ του Ταγκάεφ στο 32′ όπου εξουδετέρωσε με σωτήρια τάκλιν ο Κούτολο και με την προβολή του Αλέκου Κακλαμάνου στο 34′ με την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ενδιάμεσα είχε και ο Ποσειδώνας την δική του καλή στιγμή, αλλά ο Κοντονικόλας στο 32′ είδε τον Ναούμ να του λέει όχι στο πλασέ του από πλεονεκτική θέση.

Τελικά οι δύο ομάδες δεν πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στ’ αποδυτήρια για το πρώτο μέρος, αφού ο Παπαοικονόμου στο 45′ τροφοδότησε τον Γαϊτάνο και ο τελευταίος, απέφυγε τον Χατζημανώλη και με σουτ “νίκησε” τον Γαλάνη για το 1-0.

Στην επανάληψη ο Χατζημανώλης πήρε γρήγορα- γρήγορα προσωπική “ρεβάνς” και ισοφάρισε στο 47′ με σουτ μέσα από την περιοχή σε 1-1 σε μία φάση όπου η μπάλα “κόλλησε” στην άμυνα των Λινδιακών.

Μάλιστα στο εκρηκτικό ξεκίνημα τους στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να φέρουν το ματς τούμπα, ωστόσο οι νεαροί επιθετικοί δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ναούμ στις φάσεις που τους δόθηκαν και έτσι η ομάδα του Γιάννη Καραμηνά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 50′ ο Κοντονικόλας με ατομική προσπάθεια βρέθηκε φάτσα με την εστία αλλά πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 58′ ο Τσιαβέλης “νικήθηκε” στο τετ α τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Αντίθετα, ο Κλεόβουλος από μια στατική φάση και με την προβολή του συνήθη ύποπτου, Αλέκου Κακλαμάνου στο 66′ σε κόρνερ του Κολιοκώστα έφτασε στο υπέρ του 2-1 και κλείδωσε τη νίκη στο 92ο λεπτό από την εκτέλεση φάουλ του Παπαοικονόμου και την κεφαλιά του Κολιοκώστα που έγραψε το 3-1.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Σταυρούλιας, Μπέκας

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Ναούμ, Νικηταράς (21′ λ. τρ. Κοντός), Χαμιτάϊ, Νίκολλι, Κακλαμάνος Λ., Κουκουτσέλας, Παπαοικονόμου (93′ Μυριαλλής), Γαϊτάνος, Κακλαμάνος Αλ., Ταγκάεφ (87′ Κολιάδης), Χαρίτος (53′ Κολιοκώστας)

Ποσειδών: Γαλάνης, Κεσίδης (86′ Σπυριδάκης), Κούτολο, Σπανός Ι., Χατζημανώλης, Καουκάκης, Τσιαβέλης, Φασουλέτος, Κοντονικόλας, Λαδένογλου, Νασόπουλος (70′ Φράγκος)