Πάρτι… πρωτιάς του Άρη στην Αρχάγγελο

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής της Αρχαγγέλου ο Άρης που επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 5-1 του Φοίβου σ’ ένα ματς που μετά το τέλος του οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν στο… ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και ο Σάββας Ορφανίδης υπέβαλλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία των Κρεμαστενών.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, υπήρχε μόνο μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε εντός αγωνιστικού χώρου και αυτή ήταν ο Άρης που μόλις στο 8ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Κοντόγιαννου έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 και ξεσήκωσε με το… καλημέρα τον κόσμο του.

Με τον ίδιο τρόπο ο έμπειρος παίκτης των γηπεδούχων έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του στο 20ο λεπτό, αφού η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικούς για να αλλάξει πορεία και έτσι γράφτηκε το 2-0.

Η μοναδική στιγμή που φάνηκε απειλητικός ο Φοίβος στο πρώτο μέρος ήταν στο 27′ όταν ο Νίκος Ορφανίδης μετά από γύρισμα του Τζιβίλογλου μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ και οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στο 34′ η πίεση των παικτών του Στάθη Φαρμακίδη καρποφόρησε εκ νέου με ένα τρίτο τέρμα. Αυτή την φορά ο Κρεκούκιας αφού απέφυγε τον Σωκράτη Ορφανίφη και μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κεφάλα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Χατζηλιόντας σημείωσε το 3-0 που ήταν σκορ πρώτου ημιχρόνου.

Παρότι στην επανάληψη η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη προσπάθησε να μπει κάπως δυνατά, οι κιτρινόμαυροι στο 49′ έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση με τον μπαλιά του Αξιώτη στον Κρεκούκια που πλάσαρε υποδειγματικά για το 4-0.

Στο 69′ ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο, στο 5-0! Σκόρερ ο Μπαϊρακτάρης μετά από σέντρα του Κρεκούκια και ο Άρης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του που τον έφερε στην κορυφή.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Κρεμαστής ήταν να μειώσει στο 78ο λεπτό με το κοντινό πλασέ του Στεφανίδη, μετά από κόρνερ του Χατζησάββα για το τέρμα της τιμής.

Διαιτησία: Αντωνάς, Καλκαβούρας, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Πομπού, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Γκίκας, Κοντόγιαννος, Αξιώτης (50′ Γιαννιού), Κρεκούκιας (76′ Σακελλάρης), Μπαϊρακτάρης (75′ Θοδώρη), Χατζηλιόντας (87′ Μπαρμπαντώνης), Μάλλιος

Φοίβος: Κεφάλας, Ορφανίδης Σ, Χατζησάββας, Θεοδοσίου, Παϊζάνος, Φωτεινής (46′ Ταφάνι), Τζιβίλογλου, Ορφανίδης  (46′ Καλημέρης), Γκινής, Μόσχος, Στεφανίδης (80′ Καραγεωργίου)