Το “όχι” του Παπαμιχαήλ…

….γράφτηκε με χρυσά γράμματα στη σημερινή σημαντική νίκη του Αστερας Παστίδος απέναντι στην Δόξα Ψίνθου με 2-0, εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Παρόλου που θεωριτικά η νίκη αυτή ήταν σίγουρη δεδομένης της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων, η Δόξα Ψίνθου δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδουχους και τους ανάγκασε να πάνε στα αποδυτήρια χωρίς βαθμό. Στο δεύτερο μισό όμως ο Αστερας έδειξε τα δόντια του και με δύο γκολ διασφάλισε τους 3 βαθμούς της νίκης. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό με τον Άστερα να μην μπορεί να βρεί τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο και τη Δόξα να παίζει συντηρητικά και αμυντικά προσπαθώντας κυρίως να διασφαλίσει τα μετώπισθεν. Στο δεύτερο ημχρονο αν και οι γηπεδούχοι έδειξαν αμέσως τις προθέσεις τους να γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν πρώτοι το σκορ με τον Καρίκη να εκτελεί πέναλτυ και τον νεαρό τερματοφύλακας του Άστερα να διαβάζει τη φάση και να πέφτει στη σωστή γωνία διατηρώντας ανέπαφα τα δίχτυα του. Οι γηπεδούχοι πήραν ώθηση από αυτό το γεγονός και σε μια αντεπίθεση πέτυχαν το 1-0 με τον Καρύδη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο πλεκτό (70΄). Στην συνέχεια οι παίχτες του Αστέρα προσπάθησαν να παίξουν ψηλά και να πετυχουν και δευτερο τέρμα για να ‘’ κλειδώσουν’’ ουσιαστικά την νίκη τους , το οποίο ήρθε σχεδόν αμέσως (75΄) με τον Σκόρπο να βγάζει σέντρα ,τον Πολυχρόνη να πιάνει το μονοκόμματο σουτ…να βρίσκει δοκάρι και στην επαναφορά ο Στεργιόπουλος από κοντά να διαμόρφωνει το 2-0. Μετά το δεύτερο γκολ η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για ακόμη ένα γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να βρουν για τρίτη φορά δίχτυα.

Φάσεις/ γκολ

13΄ Ο Σκόρπος βγήκε από αριστερά τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σαββιδάκη.

20΄Ο Σκόρπος έβγαλε μπαλιά για τον Γιαννακόπουλο , ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή δε μπόρεσε να βρει δίχτυα.

37’ Ο Καρίκης έστρωσε τη μπάλα στον Πετρά ο οποίος σουταρε μέσα από την περιοχή, ο Παπαμιχαήλ απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά με δεύτερη προσπάθεια προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα , αλλά ο Καλαγρής ως από μηχανής θεός έδειωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

39΄ Μετά από σέντρα του Σκόρπου, ο Πολυχρόνης προσπάθησε να διαπεράσει την άμυνα της Δόξας αλλά το σουτ που εξαπέλυσε έδειωξε ο Κωστομοίρης σε κόρνερ.

43’ Το σουτ του Τσοπάνογλου έφυγε ψηλά πάνω από τα γκολ ποστ του Παπαμιχαήλ.

52΄ Μετά από σέντρα του Καρύδη, ο Σκόρπος έπιασε την κεφλιά μέσα από την περιοχή η οποία κατέληξε στα χερια του γκολκίπερ.

53΄Ο Καρύδης βγήκε από αριστερά τροφοδότησε τον Στεργιόπουλο στην απέναντι πλευρά και ο τελευταίος με ωραίο βολέ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα γκολποστ του Σαββιδάκη. 60΄Μετά από ανατροπή του Καρίκη από τον Παγκράτη μέσα στην περιοχή ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα στον τελευταίο και υπέδειξε το σημείο του πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος με τον νεαρό γκολκίπερο του Αστέρα να λέει ‘’ΟΧΙ’’ και να πέφτει στη σωστή γωνία αποκρούωντας το. 66΄Μετά από συνδυασμό του Στεργιόπουλου με τον Παγκράτη, ο Σκόρπος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Σαββιδάκης με το πόδι.

68’ ο Δραγάτης μετά από εκτέλεση κόρνερ, έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βγαίνει λίγο άουτ.

69΄ Ο Σκόρπος με έξυπνη μπαλιά προσπάθησε να βγάλει τον Πολυχρόνη τετ- α-τετ με τον τερματοφύλακα με τον τελευταίο να διαβάζει τη φάση και με έξυπνη έξοδο φυλάκισε τη μπάλα στην αγκαλιά του.

67΄Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόρπου από αριστερά, ο Καρύδης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. 70΄Δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου, απέκρουσε ο τερματοφύλας της Δόξας.

75΄Ο Πολυχρόνης με μονοκόμματο σουτ μεσα από την περιοχη, μετά από σέντρα του Σκόρπου, βρήκε δοκάρι και η μπάλα στην επαναφορά της στρώθηκε για τον Στεργιόπουλου που με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

82΄Δίπλα από το δεξί δοκάρι πέρασε το σουτ του Στεφανή από το ύψος της περιοχής. Διακριθέντες Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Παπαμηχαήλ, Σκόρπος, Γιαννακόπουλος και από τους φιλοξενούμενους ο Πετράς

Οι συνθέσεις

Αστέρας Παστίδας : Παπαμιχαήλ , Παγκράτης, Κατσαμάκης, Χαριτάκης, Καρύδης, Καλαγρής (46′ λ.τ Δραγάτης), Λεωνίδου (67′ Αβντουλά), Πολυχρόνης, Σκόρπος (85′ Κονόμι), Στεργιόπουλος, Κυρίτσης (10′ λ.τ. Γιαννακόπουλος)

Δόξα Ψίνθου : Σαββιδάκης, Τσούλλος, Μήτρου, Κωστομοίρης Γ., Ορφανός Χ., Τσοπάνογλου (85′ Φωταράς), Στεφανής, Καρίκης Ι., Πετράς, Μάστορας, Καρίκης Γ.