Ντέρμπι απ’ τα παλιά και… μοιρασιά για Ρόδο και Διαγόρα

Ένα πραγματικό ντέρμπι ήταν αυτό που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας ανάμεσα στην Ρόδο και τον Διαγόρα για την 5η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος) και κανείς δεν ήθελε να τελειώσει. Το τελικό 2-2 έδωσε από έναν πόντο σε κάθε ομάδα και άφησε ευχαριστημένο και τον πιο απαιτητικό φίλο του ποδοσφαίρου που βρέθηκε στις εξέδρες και έδωσε ξεχωριστό χρώμα, παρά την βροχή που έπεφτε στο νησί μας.

Σαφέστατα πρόκειται για ένα παιχνίδι από τα καλύτερα της φετινής Γ’ Εθνικής που είχε τα πάντα! Τέσσερα γκολ, δοκάρια, χαμένο πέναλτι, ευκαιρίες εκατέρωθεν, σασπένς μέχρι το φινάλε, αλλά δεν είχε νικητή και αυτό αφήνει γλυκόπικρη γεύση στις δύο ομάδες.

Στον μεν Διαγόρα που προηγήθηκε νωρίς στην επανάληψη με δύο τέρματα διαφορά και θα μπορούσε να “διαφυλάξει” ή και να “καθαρίσει” τη νίκη και στην δε Ρόδο γιατί μετά την ισοφάριση “άγγιξε” και αυτή το “τρίποντο” και την ανατροπή.

Τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι άνηκαν στην ομάδα του Νίκου Παντέλη που μπήκε δυνατά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15′ με τον Γιόνδη που έκανε το κοντινό πλασέ μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σουάνη και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της “πράσινης” άμυνας.

Πάντως ο “γηραιός” θα μπορούσε να είχε ανοίξει και νωρίτερα το σκορ, αφού “προειδοποίησε” την εστία του Παναγόπουλου τόσο στο 7′ με την κεφαλιά του Βελλίνη που απέκρουσε δύσκολα ο αντίπαλος γκολκίπερ, όσο και στο 11′ με το σουτ του Γεωργίου από πλεονεκτική θέση που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Παράλληλα η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα της και μετά το γκολ του Γιόνδη, όταν στο 27′ ο Γεωργίου σούταρε και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.

Στον αντίποδα η Ρόδος “κλώτσησε” την μοναδική της ευκαιρία στο 41′ όταν ο Στεφανάκος είπε “όχι” στο πέναλτι του Σερτζίνιο, παράβαση που κέρδισε ο Παβίσεβιτς στην ανατροπή του από τον Ρούνιτς μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Το ξεκίνημα της επανάληψης είχε ακριβώς την ίδια εικόνα με την έναρξη του παιχνιδιού. Ο Διαγόρας πίεσε και στο 49′ από την σέντρα του Σουάνη, ο Βελλίνης έγραψε το 0-2 στο ντέρμπι.

Το σημείο “κλειδί” για την έκβαση του αγώνα ήταν η άμεση απάντηση της Ρόδου. Το συγκρότημα του Πάρη Ανδράλα κατάφερε στο 51′ να μειώσει στο 1-2 και ανέκτησε την ψυχολογία του εν όψει της συνέχειας του παιχνιδιού. Σκόρερ ο Μπαγκουρά που μετά από φάση διαρκείας μπροστά από την εστία του Στεφανάκου, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Από μία ακόμη αδυναμία της άμυνας του Διαγόρα να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή, οι “πράσινοι” έφτασαν στο 2-2. Μετά την σέντρα από τον Σερτζίνιο, ο Πάλλας με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα σ’ ένα ματς με τρομερή εξέλιξη.

Μάλιστα τα “ελάφια” πίεσαν για την ανατροπή και στο 65′ ο Στεφανάκος απομάκρυνε με υπερένταση την προβολή του Παβίσεβιτς, ενώ στο 71′ ο γκολκίπερ του Διαγόρα στάθηκε τυχερός όταν είδε το πλασέ του Μπαγκουρά να σταματάει στο δοκάρι του.

Η τελευταία φάση του “τρελού” αγώνα άνηκε στον Διαγόρα στο 79ο λεπτό, με τον Παναγιωτίδη που σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παναγόπουλου και έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή χάρισε από έναν πόντο σε κάθε ομάδα.

Διαιτησία: Γκορτσίλας, Τοροσιάδης, Φράγιος (Μακεδονίας)

Συνθέσεις:

Ρόδος: Παναγόπουλος, Ιμεραλιλάι (46′ Tσόπελας), Κουρούπης, Μκρτσιάν, Ζώνας, Πινδώνης (52′ Λέκκας), Πότσι (28′ Μπανγκούρα), Αυγενικού, Πάλλας, Παβίσεβιτς, Σερτζίνιο (67′ Αποστόλου)

Διαγόρας: Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Χειμωνέττος, Ρούνιτς, Προβατίδης, Σκάρος (43′ Μπουρλάκου), Βελέτης, Σουάνης, Γεωργίου(67΄Παυλίδης), Βελλίνης (88′ Καρπαθάκης), Γιόνδης (72′ Παναγιωτίδης)