Έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” και επέστρεψε στις νίκες ο Απόλλων

Σ’ ένα παιχνίδι όπου ήταν κυρίαρχος από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ο Απόλλων επικράτησε… μόνο με 1-0 του Κλεόβουλου στο γήπεδο Καλυθιών και επέστρεψε στις νίκες χάρις το τέρμα που σημείωσε ο Φώτης Χατζηβαλσάμης στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Από το ξεκίνημα οι γηπεδούχοι “βομβάρδισαν” την εστία του Χρυσανθή, αλλά πότε ο έμπειρος γκολκίπερ που βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα για άλλη μια φορά και πότε η αστοχία των επιτιθέμενων της ομάδας του Χρυσόστομου Χάσταλη διατήρησαν το μηδέν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 18′ η κεφαλιά του Σαχίνη αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χατζηβαλσάμη στ 32′ και στην συνέχεια ο Χαμιτάϊ απομάκρυνε πάνω στην γραμμή.

Δύο λεπτά αργότερα (34′) ο Μαθιός με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και ο ίδιος παίκτης σούταρε ελάχιστα άουτ στο 40ο λεπτό στην τελευταία καλή φάση του α’ μέρους.

Ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη και την πίεση των κυανοκίτρινων να αυξάνεται περισσότερο. Στο 50′ ο Μαθιός πέρασε και τον Χρυσανθή, αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή από το σωτήριο τάκλιν του Κωστάκη.

Τελικά τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Χατζηβαλσάμης στο 69′ που μετά από σέντρα του Νικολού, με ωραία καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0 και αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Μίαρης, Σαρρής, Αναστασοπούλου

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ροδίτης, Καλτσής (56′ Διακουράκης), Σαχίνης, Νικολός, Φυλακούρης, Γεωργιάδης, Καντιμοίρης (83′ Κιόττου), Μαθιός (88′ Γιορδαμνής), Χατζηβαλσάμης, Παλάζης, Σαββούλης

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κουκουτσέλας, Χαμιτάϊ, Νικόλλι (9′ λ. τρ. Κωστάκης), Κακλαμάνος Λ., Πιτσουρδάκης, Παπαοικονόμου (40′ λ. τρ. Νικηταράς), Γαϊτάνος (71′ Χαρίτος), Κακλαμάνος Αλ., Ταγκάεφ, Κοντός (39′ λ. τρ. Κολιοκώστας)