“Γονάτισε” τον Εθνικό ο Ιάλυσος στο ντεμπούτο Βασιλακάκη

Ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Γ’ Εθνικής και σε… απόσταση αναπνοής από την κορυφή βρίσκεται ο Ιάλυσος που επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο Οικονομίδειο Στάδιο στ πρώτο παιχνίδι που είχε στον πάγκο του τον Κώστα Βασιλακάκη στην μετά- Αλεξιάδη εποχή.

Οι “τοξοβόλοι” κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το δυνατό τους ξεκίνημα και μ’ ένα τέρμα στο πρώτο μέρος πήραν το “τρίποντο” αφού άντεξαν στην πίεση του Εθνικού σ’ ένα μικρό διάστημα στην επανάληψη.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι και συγκεκριμένα στο 15′ με το ωραίο σουτ του Πόποβιτς που εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Σικαλιάς, ενώ στην δεύτερη “επίσκεψη” προς τα καρέ των Πειραιωτών ήρθε και το γκολ.

Στο 37′ οι άμυνα των φιλοξενούμενων “πελαγοδρόμησε” και ο Βλάχος που μπήκε στην φάση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι κυανόλευκοι μπήκαν δυνατά και απείλησαν με τα δύο σουτ του Μισέλ όπου το πρώτο στο 53′ αποκρούστηκε από τον Ανδρούτσο και το δεύτερο στο 55′ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και έπειτα ο Ιάλυσος κατάφερε να διατηρήσει τους φιλοξενούμενους μακριά από την εστία του Ανδρούτσου που χρειάστηκε να επενέβη και πάλι προς στο τέλος όταν στο 88′ μπλόκαρε ένα πλασέ του Κατσικοκέρη.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα (90′) οι “τοξοβόλοι” θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά το πλασέ του Σπάρταλη σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτησία: Παρχαρίδης (Δράμας), Κοκκαρίδας, Τσολακίδης (Αθηνών)

 Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Aνδρούτσος, Βλάχος (66’ Χριστόφ), Παφιάκης, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Καμπλιώνης (46’ Δήμας), Φαβάλι, Σταυλάς (66’ Σπάρταλης), Δελαπόρτας, Πόποβιτς (86’ Μπεγκλετζής)

Εθνικός: Σικαλιάς, Στασινός, Γερόλυμος (64’ Μάναλης), Ρούσσης, Κρητικός, Μισέλ, Καραλής (56’ Μακρυγιάννης), Κωνσταντίνου (73’ Χατζησάββας), Λεωνιδόπουλος (46’ Κατσικοκέρης), Ρομάνο, Παυλάκης