Περίπατος στην Κω για τον Άρη

Δίχως να συναντήσει αντίσταση, ο Άρης Αρχαγγέλου επιβλήθηκε του Νικαγόρα στην Κέφαλο με 5-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το ματς ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με το β’ μέρος να αποτελεί τυπική διαδικασία. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους οι Μπαϊρακτάρης, Χατζηλιόντας (πεν.), Κρεκούκιας, Κοντόγιαννος και Σακελλάρης.

Το ματς

Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο πεντάλεπτο, οι Αρχαγγελίτες άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 7′, με το Χατζηλιόντα να βρίσκει κάθετα τον Μπαϊρακτάρη που δε σούταρε όπως θα ήθελε και είδε το Διακοδημητρίου να μπλοκάρει εύκολα. Ο Χατζηλιόντας είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 10′ με την μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικαγόρα. Η πίεση απέφερε αποτελέσματα ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Τσελεπίδης με σέντρα από αριστερά βρήκε τον Μπαϊρακτάρη που ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ με προβολή.

Το σκηνικό ήταν μονότονο, με τον Άρη να δημιουργεί συνεχώς ευκαιρίες. Σε μια απ’αυτές (17′) ο Διακοδημητρίου πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Κρεκούκια, από κοντινή απόσταση. Στο 25′ σε γύρισμα του Χατζηλιόντα, ο Στρατής σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με το ρέφερι Ωραιόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον επιτελικό χαφ του Άρη να ευστοχεί για το 2-0. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής δημιούργησε το τρίτο γκολ των “κιτρινόμαυρων” στο 31′, με ωραία κάθετη μπαλιά που εκμεταλλεύτηκε ο Κρεκούκιας και σούταρε σωστά, ανεβάζοντας τον δείχτη του σκορ.

Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας του Νικαγόρα, Διακοδημητρίου πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές επεμβάσεις στο σουτ του Κρεκούκια στο 39′, καθώς και στην εξ’επαφής προβολή του Μπαϊρακτάρη στο 41′. Παρόλα αυτά ο πορτιέρο των γηπεδούχων δε θα μπορούσε να αντιδράσει στο εξαιρετικό σουτ του Κοντόγιαννου στο 42′ με το οποίο ο έμπειρος χαφ του Άρη “έγραψε” το 4-0, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Χατζηλιόντας με θεαματικό σλάλομ και αλλεπάλληλες προσποιήσεις σε αντιπάλους, έφτασε στη μικρή περιοχή του Νικαγόρα, όμως είδε το σουτ του να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει εκτός εστίας.

Η “επανάληψη” δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Άρης έκανε συντήρηση δυνάμεων με το Στάθη Φαρμακίδη να πραγματοποιεί τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα. Ο Νικαγόρας είχε τη μοναδική του τελική στο ματς στο 55′ με το σουτ του Κρεμύδα που πέρασε πάνω απ’τα δοκάρια του Καραγιάννη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σακελλάρης διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από πάσα του Μπαϊρακτάρη. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιοσημείωτη φάση μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ωραιόπουλου.

O κορυφαίος

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ανδρέα Χατζηλιόντα. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, ήταν αυτός που οργάνωσε για τους “κιτρινόμαυρους” και πραγματοποίησε αρκετές θεαματικές ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο. Είχε ένα γκολ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, καθώς και την ασίστ στο γκολ του Κρεκούκια.

Διαιτησία

Χωρίς πρόβλημα οι Ωραιόπουλος, Αλέκος και Τονίδης

Οι συνθέσεις

Νικαγόρας Κεφάλου (Γιάννης Τσολακίδης): Διακοδημητρίου (70′ Πέρος Μ.), Σπυράτος (46′ Διακογιάννης Α.), Ζερβός (62′ Πέρος Ν.), Κοκκαλάκης, Διακογιάννης Λ., Παπαβασιλείου, Στρατής, Ζερβός, Κρεμύδας, Μπιλλής Ι., Μπιλλής Ι.

Άρης Αρχαγγέλου (Στάθης Φαρμακίδης): Καραγιάννης (46′ Βαρέλης), Πομπού (46′ Θοδωρή), Ζαρκαδούλας, Τσελεπίδης, Γιαννιού, Κοντόγιαννος, Γκίκας (58′ Μαγιόγλου), Χατζηλιόντας, Μπαϊρακτάρης, Κρεκούκιας, Μάλλιος (46′ Σακελλάρης)

giafkasports.gr