“Βάλθηκε” να αποδείξει ότι ανήκει στα… σαλόνια ο Αστέρας Μασσάρων

Πολύ μεγάλη πρόκριση για την τρίτη φάση του κυπέλλου Δωδεκανήσου πανηγύρισε ο Αστέρας που επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα Καλυθιών στο γήπεδο Μασσάρων και μάλιστα με ανατροπή.

Οι Μασσαρενοί που την περασμένη αγωνιστική περίοδο “αποχαιρέτισαν” τα “σαλόνια” του τοπικού μας ποδοσφαίρου, έχουν βαλθεί να αποδείξουν πως ανήκουν… σ’ αυτά και μετά το 3Χ3 στο πρωτάθλημα της Β’ ήρθε και η δεύτερη πρόκριση για τον θεσμό του κυπέλλου και μάλιστα σε μία ομάδα που πέρυσι είχε “αντιστρόφως ανάλογη” πορεία με τους κυανόλευκους και φέτος έχουν ψηλά τον πήχη στην Α’.

Στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη έδειξε στο πρώτο μέρος πως πήγε στα Μάσσαρι για να τσεκάρει το”εισιτήριο”, ειδικά απ’ την στιγμή που πήρε και το προβάδισμα, αλλά στην επανάληψη το συγκρότημα του Σάββα Σταυρίδη κατέθεσε ψυχή και πήρε δίκαια την πρόκριση.

Αφού ο Απόλλων προειδοποίησε με τον Παλάζη στο 5′ και στο 23′ με τις προσπάθειες τους να καταλήγουν λίγο άουτ, βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα στο 34′ με την εκτέλεση φάουλ του Παλάζη και την προβολή του Φυλακούρη. Το 0-1 αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους που διαμαρτυρήθηκαν για οφ-σάιντ, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα και αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο παθιασμένοι και αποφασισμένοι για την ανατροπή. Μόλις στο 50′ ο Δημητριάδης που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κυρίτση και το πέναλτι που σφύριξε ορθώς ο διαιτητής, μετέτρεψε σε γκολ ο Αλιάϊ για το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 59′ ο Μαθιός σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε αφού ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι για αντικανονική θέση του σκόρερ.

Σταδιακά και όσο το ματς πλησίαζε στο φινάλε, ο Αστέρας αναζητούσε το γκολ αλλά και οι Καλυθενοί ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα με το ματς να ανοίγει και να αποκτά ωραίο ρυθμό για τον ουδέτερο φίλαθλο.

Ο Ροδίτης στο 70′ απέκρουσε εντυπωσιακά την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γιώργου Πλαγγέτη και διατήρησε το 1-1, το οποίο παρέμεινε και μετά το 73ο λεπτό αφού το δυνατό σουτ το Μαθιού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μαρίνοφ.

Όλοι… πόνταραν στην παράταση με το 90λεπτο να ολοκληρώνεται, αλλά στο 85′ ο Λευτέρης Πλαγγέτης με φοβερή ατομική προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα αρχικά στο αριστερό δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα για το 2-1 και την ανατροπή της ομάδας του.

Στο τέλος ο Μαρίνοφ δικαίωσε τον προπονητή του που του εμπιστεύτηκε θέση βασικού, αφού στο 92′ απέκρουσε εστικτωδώς το σουτ του Μαθιού από κοντινή απόσταση και διατήρησε το σκορ πρόκρισης για τον Αστέρα Μασσάρων που βρίσκεται στην τρίτη φάση του θεσμού.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Ορφανός, Αλεξίου

Συνθέσεις:

Αστέρας: Μαρίνοβ, Ζωάννου (89′ Χρυσαφίνης), Στογιανόφσκι, Κοτσίκος, Κιλασίν, Πονιάς (93′ Μπόσινας), Δημητριάδης (72′ Χατζημανώλης), Κλημαντής (60′ Φωτάρας), Πλαγγέντης Λ., Αλιάι, Πλαγγέντης Γ.

Απόλλων: Ροδίτης, Φυλακούρης, Κάλτσης, Διακουράκης (87′ Κίτσος), Κυρίτσης, Φλεβάρης (73′ Γιορδαμνής), Σαββούλης (61′ Γεωργιάδης), Κιόττου, Χατζηαβαλσάμης (46′ Μαθιός), Παλάζης, Ταντίκης