Πέρασε από τα Μαριτσά και… βλέπει μπροστά ο Φοίβος

Έχει… συνέλθει για τα καλά ο Φοίβος που πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αφήνοντας πίσω του την βαριά ήττα προ δύο εβδομάδων στο ντέρμπι της Αρχαγγέλου. Οι Κρεμαστενοί επικράτησαν με 1-3 του τοπικού Ηρακλή στο γήπεδο Μαριτσών για την 9η αγωνιστική με πρωταγωνιστή τον Τζιβίλογλου.

Το πρώτο μισάωρο στο γειτονικό ντέρμπι ήταν… γεμάτο λάθη και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη υποψία ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 15′ από πλευράς Ηρακλή, αλλά ο Θοδωρής Λυριστής δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στην σέντρα από τον Βασιλώττο.

Μετά το μισάωρο ο Φοίβος ανέβηκε και πίεσε για το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ. Μία αδράνεια της “πράσινης” άμυνας στο 32′ που επέτρεψε να το πετύχει. Ήταν η εκτέλεση φάουλ του Καλημέρη προς στο ύψος του πέναλτι με πάσα, εκεί όπου ο Τζιβίβλογλου εντελώς αμαρκάριστος με σουτ έκανε το 0-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η ομάδα του Σάββα Ορφανίδη μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα. Στο 50′ το σουτ του Τζιβίλογλου μετά από κόντρα σε αντίπαλο έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 52′ ο Στεφανίδης είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του.

Εν τέλει η υπεροχή των κυανοκίτρινων… έφερε το δεύτερο τέρμα. Στο 57′ ο Τζιβίλογλου βρήκε τον Γκινή και εκείνος επέστρεψε την μπάλα στον ψηλόσωμο παίκτη που έγραψε το 0-2 από κοντά.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο οι Μαριτσενοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Κεφάλας με εντυπωσιακή επέμβαση στο 70′ με τα πόδια σταμάτησε τον Θοδωρή Λυριστή και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Πέντε λεπτά αργότερα (75′) το… βουνό που έπρεπε να ανέβει το συγκρότημα του Μιχάλη Πολιά έγινε ακόμη μεγαλύτερο, αφού ο Μπάμπης Βασιλώττος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ηρακλής έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στο 82′ ο Φοίβος “σφράγισε” τη νίκη του. Ο Καλημέρης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τζιβίλογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3 στο γήπεδο Μαριτσών.

Το μόνο που κατάφερε ο Ηρακλής μέχρι το τέλος, ήταν να πετύχει το τέρμα της τιμής. Στο 88′ ο Μιχάλης Λυριστής με εκτέλεση φάουλ -και αφού η μπάλα κόντραρε στο τοίχος- κατέληξε στο δοκάρι, προτού ο Θοδωρής Λυριστής με το κεφάλι κάνει το 1-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Λάζος, Μπέκας

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Σκυλλάς, Λολάκης (83′ λ. τρ. Καρίκης), Μπιλιάς, Παπακωνσταντής, Παπαδημήτρης, Θαρρενός (56′ Βασιλώττος ε.), Φελεσάκης (11′ λ. τρ. Σιαμαντούρας), Λυριστής Μ., Λερογιάννης (79′ Τσαλώλης), Λυριστής Θ., Βασιλώττος Χ.

Φοίβος: Κεφάλας, Σ. Ορφανίδης, Χατζησάββας, Παϊζάνος (85′ Ζαχαρίας), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου (84′ Πανταζόπουλος), Ν. Ορφανίδης (11′ λ. τρ. Στεφανίδης, 59′ Ταφάνι), Γκινής, Καλημέρης, Καραγεωργίου