“Κλώτσησε” τις ευκαιρίες και το “τρίποντο” ο Ιάλυσος

Δεν κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τον Ασπρόπυργο ο Ιάλυσος, αφού “κόλλησε” στο 1-1 κόντρα στην τοπική Ένωση για την 6η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος). Βάσει εικόνας οι ποδοσφαιριστές του Βασιλακάκη -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- όχι μόνο θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, αλλά και να φύγουν θριαμβευτές από το γήπεδο, αλλά… πέταξαν στο κάλαθο τον αχρήστων σωρεία ευκαιριών.

Οι “τοξοβόλοι” έλεγχαν τον ρυθμό από την αρχή και σταδιακά ανέβαιναν προς την περιοχή του Διαμαντή που στο 24′ αντέδρασε σωστά στο σουτ του Δελαπόρτα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Παρά το γεγονός ότι η άμυνα του Ιάλυσου δεν αισθάνθηκε πίεση, σε μία ανύποπτη φάση και κόντρα στην ροή του παιχνιδιού έγινε το 1-0. Ήταν το 43ο λεπτό που μετά από γύρισμα από τον Χαϊκάλη, ο Σιδηρόπουλος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και “ξεχασμένος” από τον αντίπαλη άμυνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και οι γηπεδούχοι πήγαν με το προβάδισμα στ’ αποδυτήρια.

Με το… μαχαίρι στα δόντια βγήκαν οι παίκτες του Κώστα Βασιλακάκη στο δεύτερο μέρος και μοναδικός τους στόχος ήταν η ανατροπή κόντρα σε μία ομάδα που αμύνονται από το ξεκίνημα.

Στο 51′ ο αντίπαλος πορτιέρο σταμάτησε με τα πόδια του σουτ του Δελαπόρτα από πλεονεκτική θέση και στο 58′ ήρθε η πολυπόθητη ισοφάριση με την σέντρα- σουτ του Παφιάκη που έκανε το 1-1 αφού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα (60′) ο Διαμαντής σταμάτησε και πάλι τους παίκτες του Ιάλυσου, αυτή την φορά τον Καμπλιώνη στο τετ α τετ και στο “καπάκι” (61′) ο ίδιος παίκτης με προβολή μετά από πάσα του Φαβάλι, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ σε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες.

Στην κόντρα- επίθεση με το σουτ του Χαϊκάλη στο 77′ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να “τιμωρήσουν” την ομάδα του νησιού μας, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε όλον τον Ιάλυσο μπροστά να… βομβαρδίζει την εστία του Διαμαντή που ήταν εντυπωσιακός και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Αρχικά ο τερματοφύλακας της Ένωσης Πανασπροπυργιακού/ Δόξα Ασπροπύργου απέκρουσε εστικτωδώς στο 83′ την κεφαλιά του Τσούπρου, όπως επίσης στο 85′ το σουτ του Μπεγκλέκτση και τη νέα κοντινή κεφαλιά του Τσούπρου στο 87ο λεπτό της συνάντησης.

Διαιτησία: Δραγάτης, Βιτσεντζάτος, Χόικας (Ανατολικής Αττικής)

Συνθέσεις:

Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξα Ασπροπύργου: Διαμαντής, Νικολάου, Στραγάκης, Χουστουλάκης, Μάγγος, Σιδηρόπουλος (68′ Καλογρίδης), Παπαναστασίου, Χαϊκάλης, Κατσίκης (92′ Καραγιάννης), Ατματζίδης (82′ Καλέμης)

Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Παφιάκης, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Βλάχος (46′ Καμπλιώνης), Δελαπόρτας, Φαβάλι, Πόποβιτς (72′ Μπεγκλέτσης), Δήμας (44′ λ. τρ. Χριστόφ)