Καλογήρου: “Η επιτυχημένη πορεία του Αγίου Λουκά χτίζεται εδώ και χρόνια”

Ήρθε στο… προσκήνιο του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου το 2011 όταν ιδρύθηκε και συνεχώς κάνει βήματα προς τα μπροστά. Ο Άγιος Λουκάς ή Αθλέτικο Αφάντου -αν προτιμάτε- κάνει φοβερή δουλειά τα τελευταία χρόνια και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, κυρίως στα τμήματα υποδομών. Την φετινή αγωνιστική περίοδο, το ανδρικό τμήμα των Αφαντενών βρίσκεται στην πρώτη θέση του β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας και δεν θα υπήρχε καταλληλότερος να μας μιλήσει για τον σύλλογο από τον Χρήστο Καλογήρου.

“Μπαρουτοκαπνισμένος” από την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία του σε αρκετές ομάδες του νησιού μας (ΑΕΡΑ, Ιάλυσος, Αστέρας Παστίδας, Διγενής, Κλεόβουλος), με συμμετοχές στην Δ’ Εθνική και τρεις φορές πρωταθλητής Δωδεκανήσου, ο πολύπειρος παίκτης του Αγίου Λουκά έχει τριπλή ιδιότητα στην ομάδα, αφού είναι παράλληλα άμεσος συνεργάτης του Μιχάλη Κυριαζή στην τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος και επικεφαλής προπονητής στα τμήματα υποδομών.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επιτυχία της ομάδας και ο ίδιος μας εξήγησε πως λειτουργούν στον Άγιο Λουκά με την επιτυχία να… χτίζεται εδώ και χρόνια όπως υποστήριξε και ο ίδιος. Το ανδρικό τμήμα στηρίζεται σ’ ένα τεχνικό επιτελείο που αποτελείτε από τον ίδιο, ο οποίος είναι επί της ουσίας βοηθός προπονητής του Μιχάλη Κυριαζή που είναι ο τελευταίος που παίρνει αποφάσεις και τον Γιώργο Μπακίρη που έχει συμβουλευτικό ρόλο και “τρέχει” τον σύλλογο.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο fmtop.gr και μιλάει για το “μυστικό” της επιτυχίας τόσο σε ομαδικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Που οφείλετε η μέχρι στιγμής εντυπωσιακή πορεία του Αγίου Λουκά στο πρωτάθλημα; 

Οφείλετε στην δουλειά χρόνων που γίνεται στον σύλλογο. Η επιτυχημένη πορεία του Αγίου Λουκά χτίζεται εδώ και χρόνια. Φέτος έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και μια ισχυρή διοίκηση. Όλοι μαζί μια γροθιά. Ο Γιώργος Μπακίρης ηγείται αυτής της προσπάθειας και “τρέχει” το σωματείο. Ο Μιχάλης Κυριαζής είναι αυτός που έχει την ευθύνη στο προπονητικό κομμάτι και σ’ αυτόν ανήκει η τελική απόφαση. Εγώ πέρα από την βοήθεια που δίνω μέσα στο γήπεδο σας ποδοσφαιριστής, είναι βοηθός του Μιχάλη και υπεύθυνος στις ακαδημίες που επίσης γίνεται εξαιρετική και οργανωμένη δουλειά. Είναι μεγάλη η χαρά μου που έχω δίπλα μου αυτούς τους συνεργάτες. Όλοι είμαστε κοντά στους παίκτες. Το “μυστικό” είναι ότι έχουμε γίνει μια οικογένεια. Παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση. Δουλεύαμε χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε καταφέρει να είμαστε ενωμένοι.

Ο Άγιος Λουκάς απ’ όσο γνωρίζουμε δεν ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα. Είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά η ομάδα έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα θα “κυνηγήσει” τον τίτλο; 

Το πρωτάθλημα δεν είναι ο στόχος μας, ούτε είχαμε θέσει αυτόν τον στόχο από την αρχή. Πάντως η ομάδα αποδίδει πάρα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα αν έρθει, δεν θα το χαρίσουμε.

Πέρα από το ανδρικό τμήμα, ο Άγιος Λουκάς κάνει και φοβερή δουλειά στα τμήματα υποδομών όπου είσαι επικεφαλής… 

Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα και στα τμήματα υποδομών. Αποτελείτε από εμένα, τον Γιώργο Μπακίρη και τον Χρήστο Διακίδη που προπονεί ένα τμήμα, το προτζούνιορ. Τα υπόλοιπα τμήματα τα έχω εγώ και ο Γιώργος “τρέχει” τις ακαδημίες, όπως και στο ανδρικό τμήμα. Γίνεται πάρα πολύ καλή και σοβαρή δουλειά. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μας. Σε λίγο καιρό που θα φτιαχτεί το γήπεδο, θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Δουλεύουμε τρίτο χρόνο και δόξα τον Θεό η δουλειάς μας φαίνεται. Στόχος μας είναι τα παιδιά να γίνουν πρώτα καλοί άνθρωποι και να έχουν ήθος. Να σέβονται το “ευ αγωνίζεσθε”. Αρχικό μας μέλημα είναι να διασκεδάζουν τα παιδιά και να χαίρονται το άθλημα και το παιχνίδι και μετά η νίκη στα παιχνίδια μας.

Χρήστο είσαι 38 ετών, αλλά μέσα στο γήπεδο αγωνίζεσαι σαν 20αρης. Που οφείλετε η αγωνιστική σου εικόνα, παρά την ώριμη ποδοσφαιρική σου ηλικία; 

Το θέμα είναι να προσέχεις την ζωή σου, τα κιλά σου και να αθλείσαι. Εγώ και το ποδόσφαιρο να σταματήσω, θα συνεχίζω να τα κάνω αυτά. Είναι τρόπος ζωής, έτσι έχω συνηθίσει. Αυτόν τον αθλητικό τρόπο ζωής θέλω επίσης να περάσω και στα παιδιά.