ΑΕΡΑς στην Λίνδο και συνέχεια στην… αναρρίχηση

Συνεχίζει να… σκαρφαλώνει στον βαθμολογικό πίνακα ο ΑΕΡΑ που επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-4 του Κλεόβουλου στο γήπεδο Λίνδου έχοντας πρωταγωνιστές τους Νικολή και Μασάδο.

Οι δύο ποδοσφαιριστές των Αφαντενών πέτυχαν από δύο τέρματα, με αυτά του πρώτου να είναι κρισιμότερο και τον Βραζιλιάνο να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Πέρα από το τρίποντο που ήρθε με πολύ καλή εμφάνιση κυρίως στο β’ μέρος, η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα παίρνει… άριστα και στην αντιμετώπιση που είχε κόντρα στην καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, η οποία βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα μόνο από την άσπρη βούλα.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν είχε καλό ρυθμό, αλλά οι φιλοξενούμενοι το έλεγχαν απόλυτα και απείλησαν στο 8′ και το 10′ με τα δυνατά σουτ του Μασάδο από μακρινή απόσταση που εξουδετέρωσε ο Χρυσανθής που σε ακόμη ένα ματς, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Ο ΑΕΡΑ δυσκολεύονταν να πατήσει περιοχή και η λύση ήρθε εκτός αυτής. Το 0-1 έγινε στο 20′ με το “γεμάτο” σουτ του έπιασε ο Νικολής στην κακή απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας και έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία.

Από το πουθενά και σε μια ανύποπτη φάση, η ομάδα της Λίνδου έφτασε στην ισοφάριση. Από την εκτέλεση κόρνερ του Παπαοικονόμου, ο Λυμπερόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα υπέπεσε σε πέναλτι αφού η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλέκος Κακλαμάνος και έγραψε το 1-1 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καμικάζι στον αγωνιστικό χώρο. Στο 46′ ο Λόης με “λόμπα” προσπάθησε να “νικήσει” τον Χρυσανθή που ήταν εκτός θέσης, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.

Στο 48′ ο Μασάδο μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 56′ ο Βραζιλιάνος “νικήθηκε” δύο φορές στο τετ α τετ από τον Χρυσανθή που αρχικά του είπε “όχι” με τα πόδια και εν συνεχεία απομάκρυνε σε κόρνερ και ενώ Βραζιλιάνος είχε την δυνατότητα της πάσας σε δύο συμπαίκτες του που περίμεναν αμαρκάριστοι μπροστά την κενή εστία.

Η μπάλα λίγο έλειψε να τιμωρήσει τους ερυθρόλευκους, αλλά ο Ταγκάεφ στο 59′ αστόχησε με κεφαλιά σε κενή εστία μετά από σέντρα του Παπαοικονόμου και εξουδετερωμένο τον Δαρζέντα.

Πέντε λεπτά αργότερα (64′) ήρθε το πολυπόθητο τέρμα για τους φιλοξενούμενους. Ο τρόπος ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου γκολ, όπως και ο σκόρερ (Νικολής) που πήρε το “ριμπάουντ” από την κακή απομάκρυνση στην εκτέλεση φάουλ του Δανά και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-2.

Λίγο αργότερα (75′) τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον ΑΕΡΑ, με την ωραία σέντρα του Στελλά από τα δεξιά και την κεφαλιά για Μασάδο για το 1-3.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ορεξάτος στα τελευταία λεπτά και αφού αρχικά “σπατάλησε” δύο ευκαιρίες στο 83′ και το 87′, εν τέλει σημείωσε δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 93′ όταν πήρε το “ριμπάουντ” μετά την απόκρουση του Χρυσανθή στο τετ α τετ με τον Λόη και από κοντά σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 1-4 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Λάζος, Καραγιάννης

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κακλαμάνος Λ., Πιτσουρδάκης, Γαϊτάνος (82′ Κολιάδης), Χαμιτάι, Κουκουτσέλας, Χαρίτος, Κωστάκης (18′ λ. τρ. Ταγκάεφ), Κολιοκώστας (68′ Νικηταράς), Παπαοικονόμου, Κακλαμάνος Αλ.

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Γιαννακάκης (89′ Ροκάι), Νικολής (86′ Μπαϊρακτάρης), Μπάρδης (76′  Τρουμπούνας), Δανάς,  Μασάδο, Μαλλιάκας, Γαργάλης, Λόης, Στελλάς, Λυμπερόπουλος (44′ λ. τρ. Φιλιππάκος)