Αλύγιστος στην Παστίδα ο πρωτοπόρος Φοίβος

Πήγε στην Παστίδα με αρκετές απουσίες, αλλά δεν… λύγισε. Ο Φοίβος με ήρωα τον Κεφάλα που απέκρουσε πέναλτι στο φινάλε, επικράτησε με 0-1 του τοπικού Αστέρα και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Σάββα Ορφανίδη να μπαίνει πιο δυνατά και στο 11′ ο Παπαμιχαήλ μπλόκαρε το σουτ του Γκινή, ενώ ο ίδιος παίκτης είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να αποκρούει το πλασέ του μέσα από την περιοχή στο 19ο λεπτό της συνάντησης.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο Αστέρας ανέβηκε και στο 39′ ζήτησε πέναλτι πάνω στον Σκόρπο, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται, ενώ στο 44′ οι αμυντικοί του Φοίβου έδιωξαν τον κίνδυνο στο πλασέ του Στεργιόπουλου.

Στην επανάληψη το ματς ξεκίνησε όπως και στο πρώτο μέρος, αφού οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ακόμη μια φάση μπροστά από την αντίπαλη εστία αλλά ο Τζιβίλογλου σούταρε άουτ από καλή θέση.

Η απάντηση ήρθε στο 51′ με την απόκρουση του Κεφάλα στο σουτ του Γιαννακόπουλου, ενώ στην αμέσως επόμενη καλή φάση που δημιουργήθηκε στο ματς ο Φοίβος άνοιξε το σκορ.

Ήταν η φάση του 63ου λεπτού ο Κυρτάσογλου κέρδισε την μπάλα, έδωσε στον Γκινή και ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Τζιβίλογλου που με συρτό σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 85ο λεπτό ο Φτάκλας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Φοίβος προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και ο Αστέρας που αναζήτησε την ισοφάριση, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 87ο λεπτό.

Ο Σκόρπος αρχικά με σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Κεφάλα που απέκρουσε την μπάλα και εν συνεχεία παίρνοντας το “ριμπάουντ” ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι.

Από τα έντεκα βήματα ο Καλαγρής που ανέβαλε την εκτέλεση “νικήθηκε” από τον Κεφάλα που έκανε εντυπωσιακή απόκρουση και έτσι ο έμπειρος γκολκίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του που πήρε τη νίκη.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Τσέτσος, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Αστέρας: Παπαμιχαήλ Ρ., Καρύδης, Αποστολάτος, Χαριτάκης, Δραγάτης (89΄Κορκίδας), Καλαγρής, Αμπντουλάϊ (66΄Λεωνίδου), Πολυχρόνης, Σκόρπος, Γιαννακόπουλος (82΄Κονόμι), Στεργιόπουλος

Φοίβος: Κεφάλας, Καραγεωργίου, Ταφάνι, Παϊζάνος, Φωτεινής, Κυπριώτης, Πεταυράκης (65΄Φτάκλας), Τζιβίλογλου, Γκινής, Πανταζόπουλος (57΄Κυρτάσογλου), Στεφανίδης (90΄Κ. Ορφανίδης)