“Απόδραση” με… φόντο την πρωτιά για τον Απόλλωνα

Σ’ ένα ντέρμπι που είχε τα πάντα, ο Απόλλων Καλυθιών πέρασε νικηφόρα με 2-4 από το γήπεδο Παραδεισίου κόντρα στον Κλεάνθη που τελείωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές και έχει έντονα παράπονα από την διαιτησία.

Οι Καλυθενοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν στο παιχνίδι και σκοράροντας σε καίρια χρονικά σημεία κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο που τους δίνει την δυνατότητα να παραμείνουν από κοντά στο… κυνήγι της πρώτης θέσης με αντίθεση με τον Κλεάνθη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ απ’ τα αποδυτήρια για την ομάδα του Χρυσόστομου Χάσταλη που στο 5′ έφτασε στο 0-1 με την κεφαλιά του Φυλακούρη μετά από εκτέλεση φάουλ του Παλάζη.

Μάλιστα στο 14′ ο Απόλλων θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά ο Καστανάκης αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Χατζηβαλσάμη από πλεονεκτική θέση.

Η αντίδραση των Παραδεισιωτών ήρθε στο 18′ όταν ο Γεωργαλλής κέρδισε πέναλτι αφού ανατράπηκε από τον Ροδίτη, αλλά παρότι η εκτέλεση του έμπειρου επιθετικού κατέληξε στα δίχτυα η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους.

Ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα ισχυριζόμενος προς στους διαμαρτυρόμενους παίκτες πως ο Γεωργαλλής σταμάτησε πριν την εκτέλεση, κάτι που δεν επιτρέπεται βάση των κανονισμών.

Φυσικά η απόφαση αυτή του Κυρίτση προκάλεσε έντονη αντίδραση των γηπεδούχων και στο παιχνίδι υπήρξε μικρή διακοπή με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι έντονες από τις εξέδρες.

Αυτό έδωσε ώθηση και στους παίκτες του Ανδρέα Σταύρου που μπορεί να μην έφτασαν στο 1-1 στην φάση που αναφέραμε, αλλά τα κατάφεραν στο 26ο λεπτό με το εντυπωσιακό δυνατό σουτ του Χατζηκοσμά και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο μέρος ο Κλεάνθης μπήκε με το μάτι να… γυαλίζει και κυνήγησε την ανατροπή, αλλά στο 46′ ο Ατσίδης στάθηκε άτυχος αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ροδίτη.

Ένα λεπτό αργότερα (47′) ο Γεωργαλλής βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε “όχι” και στο 54′ ο Αλεξανδρίδης με σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Η πίεση των “ροσονέρι” δεν απέδωσε καρπούς και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπαούρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58′ για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Καλαϊτζίδη.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα των Καλυθενών άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, αφού στο 69′ ο Παλάζης με εκτέλεση φάουλ “σημάδεψε” τον Μαθιό που έγραψε το 1-2 από κοντινή απόσταση.

Πέντε λεπτά αργότερα (74′) ο Καντιμοίρης εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3 για τον Απόλλωνα.

Άμεσα ο Κλεάνθης με το πλασέ του Γεωργαλλή ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 78ο λεπτό, ωστόσο δεν κατάφερε μέχρι το φινάλε να φτάσει στην ισοφάριση.

Μάλιστα στο 92′ ο Γιαννίκος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία και στο 95′ ο Μαθιός με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-4 και έδωσε διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Συνθέσεις:

Κλεάνθης: Kαστανάκης, Μαριάς, Πελέκης (73′ Γιαννίκος), Μπαούρης, Κορκίδας, Μαϊλης, Ατσίδης, Αλεξανδρίδης, Χατζηκοσμάς (83′ Ζαχάρης), Γιατσιάτσος, Γεωργαλλής

Απόλλων: Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός, Καλτσής, Φυλακούρης, Γεωργιάδης (49′ Καλαϊτζίδης), Διακουράκης (87′ Γιορδαμνής), Καντιμοίρης, Μαθιός, Χατζηβαλσάμης, Παλάζης (89′ Ταντίκης)