Επέστρεψαν στις… ροπαλιές οι Μαριτσενοί

Μετά από πέντε παιχνίδια όπου αγνοούσε τη νίκη, ο Ηρακλής επικράτησε με 3-1 του Διγενή στο γήπεδο Μαριτσών και έβαλε “στοπ” στο αρνητικό ρεκόρ στο ματς για την 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας.

Οι “πράσινοι” μπήκαν πολύ επιθετικά από το ξεκίνημα και στο 13′ άνοιξαν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Μιχάλη Λυριστή, ο Θαρρενός με προβολή έγραψε το 1-0 αφού προηγήθηκε ένα μικρό μπέρδεμα. Αρχικά ο βοηθός Κάζας είχε σηκώσει σημαιάκι για 0φ- σάϊντ, αλλά εν τέλει ανακάλεσε την απόφαση του και το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Η μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ώστε να φέρουν το ματς στα ίσα χάθηκε στο 35′, αλλά η μπάλα στην κεφαλιά του Μικκιού βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 44′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0. Ο Μοσκιού ανέτρεψε τον Θαρρενό μέσα στην περιοχή και ο Παπακωνσταντής που ανέβαλε την εκτέλεση είδε τον αντίπαλο πορτιέρο να του λέει “όχι”. Στην επαναφορά όμως, ο Θοδωρής Λυριστής έφτασε πρώτος στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο Ηρακλής έπαιξε έξυπνα και μόλις στο 50′ έκανε τρία τα τέρματα του. Δημιουργός και πάλι ο Θαρρενός που με μακρινή μπαλιά “βρήκε” τον Μιχάλη Λυριστή ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 που “κλείδωσε” τη νίκη.

Η αποβολή του Μιχάλη Λυριστή στο 75′ που απώθησε βίαια τον Μικκιού δεν άλλαξε τις ισορροπίες, αφού το μόνο που κατάφερε ο Διγενής ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Διακίδη στο 87ο λεπτό.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης,  Μαυρουδής, Κάζας

Συνθέσεις:

Ηρακλής: Χειμωνέττος, Παπαδημήτρης, Λολάκης, Παπακωνσταντής, Γιαννακόπουλος, Μπιλιάς, Σιαμαντούρας (62′ Λερογιάννης), Θαρρενός (64′ Κούρος), Βασιλώττος Χ. (46′ Βασιλώττος Ε.), Λυριστής Θ. (75′ Ζάζας), Λυριστής Μ.

Διγενής: Μανωλάγκας (62′ Τσαβαρής), Μοσκιού (43′ Σκούμπρος), Τσιπιζίδης, Χωρίτης (62′ Καματερός), Νίκας, Κετσές, Τζουανάκης (65′ Αλαχούζος), Μικκιού, Παπασταμάτης, Κώτης, Διακάκης