“Ψέκασε, σκούπισε, τελείωσε” στην Λίνδο ο Άρης

Χάρις τα δύο τέρματα του Κώστα Μάλλιου (μία ασίστ) και το ένα του Ανδρέα Χατζηλιόντα (δύο ασίστ), ο Άρης είχε εύκολο απόγευμα στην Λίνδο στην αναμέτρηση κόντρα στον Κλεόβουλου αφού επικράτησε με 0-3 για την 12η αγωνιστική στης Α’ κατηγορίας.

Οι “κιτρινόμαυροι” δυσκολεύτηκαν μόνο στα πρώτα λεπτά μέχρι να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό” κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα των Λινδιακών, ενώ στην συνέχεια πέτυχαν άλλα δύο γκολ και έχασαν ευκαιρίες για κόμη περισσότερα σε μία κατά τ’ άλλα δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος.

Το συγκρότημα του Στάθη Φαρμακίδη επιτέθηκε από το ξεκίνημα θέλοντας να “τρυπήσει” νωρίς την αντίπαλη άμυνα και η πρώτη απειλή ήρθε στο 3′ με το σουτ του Κρεκούκια, όπου η μπάλα κόντραρε και κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Χρυσανθή.

Στην συνέχεια όλες οι επιθετικές προσπάθειες των κιτρινόμαυρων σταματούσαν πάνω στο αμυντικό τοίχος των κυανόλευκων, μέχρι που φτάσαμε στο 26ο λεπτό της συνάντησης.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Μάλλιος τροφοδότησε στο αριστερά τον Χατζηλιόντα και πήρε θέση μέσα στην περιοχή. Ο δεύτερος με συρτή σέντρα στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, βρήκε τον έμπειρο επιθετικό του Άρη που έγραψε το 0-1 με κοντινό πλασέ.

Το γκολ αυτό έδωσε… φτερά στους φιλοξενούμενοι που έφτασαν στο 0-2. Δημιουργός αυτή την φορά ήταν ο Μάλλιος που πέρασε κάθετα στον Χατζηλιόντα και εκείνος εκτέλεσε τον Χρυσανθή με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερή θέση.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (45′) ο Κλεόβουλος θα μπορούσε να είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Καραγιάννης απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Αλέκου Κακλαμάνου στο τετ α τετ και διατήρησε το μηδέν για την άμυνα την ομάδα του.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (47′) και πάλι ο Κλεόβουλος απείλησε με το σουτ του Ταγκάεφ που μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο και ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση στο 52ο λεπτό.

Αυτές ήταν και οι μοναδικές απειλές των παικτών του Δημήτρη Δογιάμα στο β’ μέρος, αφού οι κιτρινόμαυροι ανέλαβαν δράση και στο 52′ από τη νέα ωραία μπαλιά του Χατζηλιόντα, ο Μάλλιος πλάσαρε εύστοχα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 “κλειδώνοντας” το τρίποντο.

Μέχρι το φινάλε ο Χρυσανθής και η άμυνα του Κλεόβουλου κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο στις επιθέσεις του Άρη και έτσι έμεινε το υπάρχον σκορ.

Αρχικά ο έμπειρος γκολκίπερ είπε “όχι” στο σουτ του Μάλλιου στο 65′, αλλά και στην σέντρα- σουτ του Χατζηλιόντα στο 71ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα (72′) ο Μάλλιος με ψηλοκρεμαστό πλασέ “νίκησε” τον Χρυσανθή, αλλά όχι και τον Πιτσουρδάκη που έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος και έτσι το 0-3 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Σταυρούλιας, Σαρρής

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Κακλαμάνος Λ., Χαμιτάϊ, Κουκουτσέλας, Πιτσουρδάκης, Νικηταράς (73′ Μπολομπάνι), Χαρίτος, Ταγκάεφ, Κολιοκώστας (77′ Κολιάδης), Γαϊτάνος (85′ Μυριαλλής), Κακλαμάνος Αλ.

Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Μπαϊρακτάρης (80′ Σκυλλαράκης), Ζαρκαδούλας, Πομπού, Κοντόγιαννος (82′ Θοδωρή), Γκίκας, Χατζηλιόντας, Σακελλάρης (75′ Γιαννιού), Κρεκούκιας (77′ Χατζηνικόλας), Μάλλιος