Χατζηδιάκος: «Δεν νιώθω καθόλου πίεση, κάποια στιγμή ίσως γυρίσω στην Ελλάδα»

 Ο Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος θεωρείται σούπερ ταλέντο στην Ολλανδία, μιλάει στο gazzetta.gr για το πρώτο του γκολ στην Eredivisie, την συμβουλή του Ραϊόλα, το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής, αλλά και το μεγάλο όνειρο του! Ο Ροδίτης ποδοσφαιριστής είχε σκοράρει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της Άλκμααρ. 
«Πίστη είναι να ξεκινάς ανεβαίνοντας το πρώτο σκαλοπάτι, χωρίς να βλέπεις ολόκληρη τη σκάλα», έλεγε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.Ο Παντελής Χατζηδιάκος στα 13 του εγκατέλειψε με την οικογένεια του την Ελλάδα κάνοντας τα πρώτα βήματα της καριέρας του στην Άλκμααρ.

Ξεκίνησε από τα χαμηλά, αλλά με πολλές στερήσεις, σκληρή δουλειά, πείσμα και αυταπάρνηση έφτασε στο σημείο στα 20 του να θεωρείται βασικός στην πρώτη ομάδα της AZ σκοράροντας μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο το παρθενικό γκολ του στην Eredivisie.

O Έλληνας σέντερ μπακ ως αρχηγός της Β΄ ομάδας της Άλκμααρ συνετέλεσε τα μέγιστα στην άνοδο της στην Β΄ κατηγορία, ενώ η εξαιρετική παρουσία του είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί το συμβόλαιο του μέχρι το 2020.

Οι Ολλανδοί πίνουν νερό στο όνομα του Χατζηδιάκου κάνοντας λόγο για ένα σπουδαίο ταλέντο. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο σούπερ ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα είναι εκείνος που καθοδηγεί τον νεαρό άσο.

Έχοντας περάσει μια εφταετία στην Άλκμααρ απολαμβάνει δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών του έχοντας συμπληρώσει 8 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν με τον ολλανδικό σύλλογο.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για όσα βιώνει εδώ και εφτά χρόνια στην Άλκμααρ.

«Έχω μάθει πάρα πολλά στην Ολλανδία από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Η ομάδα με δέχθηκε με μεγάλη θέρμη και βοήθησε τόσο εμένα όσο και τους γονείς μου. Όλα λειτουργούν σωστά εδώ όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά σε όλους τους τομείς και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».

Η 3η Δεκεμβρίου είναι μια ιστορική ημερομηνία για τον Έλληνα στόπερ καθώς σημείωσε το πρώτο του γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο στην εκτός έδρας συνάντηση επί της Φένλο (0-2).

«Κάναμε προπόνηση στα κόρνερ και βρισκόμουν πάντα κοντά στον αντίπαλο τερματοφύλακα όχι για να σκοράρω, αλλά με σκοπό να τον μπλοκάρω. Με ρωτούσε ένας φίλος μου πριν το ματς πως νιώθω και του είπα πως θα σκοράρω. Δεν περίμενα όμως να πετύχω ένα τόσο ωραίο γκολ με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Απλά έτυχε. Ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ήταν το πρώτο μου γκολ, μολονότι δεν έκανα και το καλύτερο παιχνίδι μου».

Ακόμη και ο έμπειρος τεχνικός της ΑΖ, Γιον φαν ντεν Μπρομ δεν περίμενε από τον Χατζηδιάκο να χρισθεί σκόρερ!

«Ναι δεν το περίμενε γιατί περιορίζομαι κυρίως στα ανασταλτικά καθήκοντα μου. Δεν είμαι παίκτης που σκοράρει. Ο ρόλος μου είναι εντελώς διαφορετικός. Δίνω μεγαλύτερη σημασία στις μεταβιβάσεις μου και στον τρόπο που αμύνομαι».

Τι τον συμβουλεύει όμως ο πρώην προπονητής της Άντερλεχτ;

«Μιλάμε στις προπονήσεις με τον Φαν Ντερ Μπρομ, μου δίνει συμβουλές και μου λέει πως να αποφεύγω τα λάθη. Ένα λαθάκι μπορεί να αποβεί μοιραίο στη θέση του αμυντικού και πρέπει να παραμένω συγκεντρωμένος».

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομα του 20χρονου σέντερ. Ο Χατζηδιάκος όπως τονίζει στο gazzetta.gr όχι μόνο δεν αγχώνεται, αλλά όπως λέει απολαμβάνει το ποδόσφαιρο.

«Δεν νιώθω καθόλου πίεση και προσπαθώ να ευχαριστιέμαι τα ματς στο γήπεδο. Θέλω πρωτίστως να το διασκεδάζω. Μετά από κάθε αγώνα βλέπω πως τα πηγαίνω και κρίνω την απόδοση μου προσπαθώντας να διορθώσω τα λάθη μου και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος. Δεν ξέρεις ποτέ στο ποδόσφαιρο τι μπορεί να γίνει. Με σκυμμένο κεφάλι και σκληρή δουλειά θέλω να προχωράω για να πετύχω τους στόχους μου».

Η Ελλάδα μπορεί να υπάρχει πάντα στη σκέψη του αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να επιθυμεί την επιστροφή του στη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν σκέφτομαι καθόλου την Ελλάδα. Στόχος μου είναι να παίξω σε ένα δυνατό πρωτάθλημα, σε μια μεγάλη ομάδα και να αντιμετωπίσω τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Κάποια στιγμή σίγουρα θα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα, αφού είναι η χώρα που έχω ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, αλλά όχι τώρα. Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο ήταν να γίνω επαγγελματίας. Τώρα ζω το σήμερα»

Ο Χατζηδιάκος έχει κάνει το ντεμπούτο του με την U-17 της Ελλάδας και προσανατολίζεται να επιλέξει την Εθνική μολονότι θα μπορούσε και λόγω της καταγωγής της μητέρας του να μετρήσει τις δυνάμεις του στους «οράνιε».

«Έχω αγωνιστεί με την U-17 της Ελλάδας και θα έλεγα πως βρίσκομαι πιο κοντά στην Ελλάδα. Βλέπω πολύ την Εθνική Ελλάδας τελευταία και νιώθω πιο πολύ Έλληνας. Έζησα στην Ελλάδα και έχω φίλους εκεί όπως είναι ο Λάζαρος Λάμπρου τον οποίο θεωρώ φοβερό παίκτη. Επίσης στην προετοιμασία μας αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό και μίλησα με πολλά παιδιά της ομάδας».

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί πρότυπο για τον αμυντικό της Άλκμααρ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Σέρχιο Ράμος.

«Πρότυπο μου είναι ο Σέρχιο Ράμος. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό ποδοσφαιριστή με τεράστια καριέρα».

Ο Μίνο Ραϊόλα, ο κορυφαίος ίσως ατζέντης του κόσμου έχει ξεχωρίσει το ταλέντο του Χατζηδιάκου έχοντας συνεργασία μαζί του. Ο μάνταζερ των Ιμπραίμοβιτς, Πογκμπά και Μπαλοτέλι θεωρεί πως ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μπορεί να φτάσει ψηλά..

«Ισχύει ότι συνεργάζομαι με το γραφείο του κ. Ραϊόλα. Κυρίως μιλάω με έναν συνεργάτη του, αλλά συναντώ και τον ίδιο. Ο Ραϊόλα είναι ένας επαγγελματία που παρακολουθεί και γνωρίζει τα πάντα. Στη δική μου περίπτωση είναι ενήμερος για όλα και ξέρει την οικογένεια μου. Μου λέει πως για να κάνω την διαφορά θα πρέπει να έχω κάτι που δεν έχουν οι άλλοι. Όπως σημειώνει υπάρχουν πολλοί αμυντικοί που είναι εξαιρετικοί ανασταλτικά, αλλά και με την μπάλα».

Ο Χατζηδιάκος βρήκε στην Ολλανδία όσα ονειρεύεται ένας εκκολαπτόμενος αστέρας….

«Ο τρόπος που δουλεύουν εδώ οι ακαδημίες είναι μοναδικός. Η Ολλανδία είναι από τις καλύτερες χώρες σε ότι αφορά τις ακαδημίες. Εδώ μπορείς να δουλέψεις στο γυμναστήριο, μέσω video, με κάθε τρόπο. Σου δίνουν την δυνατότητα να βελτιώνεσαι καθημερινά. Υπάρχουν επίσης ειδικοί έτοιμοι να σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές όποτε τους χρειαστείς. Όλες οι ομάδες θυμίζουν οικογένειες. Τα έχουμε όλα».

gazzetta.gr