Με Δελαπόρτα “εκτελεστή” το ντέρμπι στους “τοξοβόλους”

Την απόσταση του από την κορυφή του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μείωσε ο Ιάλυσος που επικράτησε με 1-0 του Διαγόρα στο ντέρμπι του νησιού μας για την 10η αγωνιστική. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Δελαπόρτας σ’ ένα ωραίο ματς στο Οικονομίδειο Στάδιο που είχε “χρώμα” από την παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.

Το ματς στο πρώτο διάστημα του ήταν αρκετά νωχελικό, αφού οι δύο ομάδες αναζητούσαν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι και με τον Σταυλά να κάνει όλη την… δουλειά από τα πλάγια, ο Ιάλυσος απείλησε για να ανοίξει το σκορ.

Στο 16′ από το γύρισμα του Σταυλά ο Φαβάλι πλάσαρε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου και δέκα λεπτά αργότερα (26′) από νέα προσπάθεια του αριστερού οπισθοφύλακα των “τοξοβόλων”, ο Δελαπόρτας με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο γηραιός έπρεπε να ρισκάρει και θέλησε να ανέβει, αλλά ο Ιάλυσος δεν απειλήθηκε καθόλου και μάλιστα προσπάθησε στην κόντρα να τελειώσει το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα.

Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν αυτή των παικτών του Σάκη Τερζή που απείλησαν τον Στεφανάκο στο 75′ με την κεφαλιά του Μπεγκλέση που αποκρούστηκε με διπλή προσπάθεια από τον έμπειρο πορτιέρο του Διαγόρα.

Διαιτησία: Δημητρόπουλος, Φαρμάκης, Πλάκας (Δυτικής Αττικής)

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Παφιάκης, Σταυλάς, Τσούπρος, Αρχοντούλης (78′ Νικήτας), Δήμας, Ρεκλείτης, Φαβάλι (90′ Μαντικός), Δελαπόρτας, Σπάρταλης (63′ Μπεγκλετζής), Βλάχος (82′ Χριστόφ)

Διαγόρας: Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Λάμπρου (47′ Χειμωνέττος), Ρούνιτς (86′ Κιοσέογλου), Προβατίδης, Βελέτης, Σκάρος (56′ Ούγκο), Παυλίδης, Γεωργίου, Βελλίνης (77′ Παναγιωτίδης), Σουάνης