Νικητής ο… Άρης στο ντέρμπι των Καλυθιών

Από ένα ημίχρονο είχαν Απόλλωνας και Φοίβος στο μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής του γηπέδου Καλυθιών, ωστόσο δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και το 0-0 τους έδωσε από έναν βαθμό. Κερδισμένος “βγήκε” ο Άρης που πλησίασε στον έναν και δύο βαθμούς αντίστοιχα τις δύο ομάδες.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ο Κεφάλας έπιασε… δουλειά μόλις στο 14′ για να εξουδετερώσει το πλασέ του Μαθιού από πλεονεκτική θέση.

Στην αμέσως επόμενη φάση (15′) και πάλι οι παίκτες του Χρυσόστομου Χάσταλη έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο εκ νέου ο γκολκίπερ του Φοίβου δήλωσε “παρών” και με μεγάλη επέμβαση είπε “όχι” στην κεφαλιά του Σαχίνη από την εκτέλεση κόρνερ του Παλάζη.

Στο 37′ το σουτ- κεραυνός του Γεωργιάδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια χωρίς να έχει ανοίξει το σκορ και τον Φοίβο να αισθάνεται… τυχερός γι’ αυτό.

Η εικόνα όμως στο β’ μέρος ήταν διαφορετική. Οι Κρεμαστενοί πήραν την… σκυτάλη και ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο πρώτο μισό, κυνηγώντας αυτοί το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Αρχικά στο 47′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Φωτεινή μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται και στο 57′ ο Νικολός απομάκρυνε την μπάλα πάνω στην γραμμή μετά την κεφαλιά του Τζιβίλογλου που έφτασε μία ανάσα από το γκολ.

Στο 59′ ήταν σειρά του Ροδίτη να δείξει τα αντανακλαστικά του και έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Τζιβίλογλου, ενώ στο 62′ είδε την μπάλα να φεύγει άουτ από την προσπάθεια του Στεφανίδη.

Σταδιακά και οδεύοντας προς το φινάλε και οι γηπεδούχοι παίρνοντας δύναμη από την έδρα και τον κόσμο τους, βγήκαν μπροστά για κάνουν την “ζημιά” στην αντίπαλη άμυνα.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Παλάζη που στο 76′ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά την εκτέλεση φάουλ του Νικολού, αλλά πλάσαρε άουτ και το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σπάρταλης, Ορφανός

Συνθέσεις:

Απόλλων: Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός, Καλτσής (65′ Διακουράκης), Κυρίτσης, Γεωργιάδης (69′ λ. τρ. Σαββούλης), Φλεβάρης, Καντιμοίρης (92′ Γιορδαμνής), Μαθιός (72′ λ. τρ. Καλαϊτζίδης), Χατζηβαλσάμης, Παλάζης

Φοίβος: Κεφάλας, Καραγεωργίου, Ταφάνι, Παϊζάνος, Στεφανίδης (87′ Πεταυράκης), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Χατζησάββας (82′ Μόσχος), Τζιβίλογλου (89′ Πανταζόπουλος), Γκινής (85′ λ. τρ. Φτάκλας), Ορφανίδης Ν.