Πλησίασε την κορυφή με σούπερ “δίδυμο” Χατζηλιόντα- Μάλλιου ο Άρης

Με τον Ανδρέα Χατζηλιόντα να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και να… σερβίρει δύο τέρματα και τον Κώστα Μάλλιο να “εκτελεί” με πρώτο χρόνο, ο Άρης έκαμψε την αντίσταση του Διγενή στην επανάληψη και με τη νίκη 2-0 πλησίασε την κορυφή μετά και την ισοπαλία στο ντέρμπι των Καλυθιών.

Οι φιλοξενούμενοι στο ξεκίνημα του ματς λίγο έλειψε να “παγώσουν” το γήπεδο Αρχαγγέλου, αλλά στο 6′ ο Κετσές από την εξαιρετική κάθετη του Τσιπιζίδη πλάσαρε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καραγιάννη.

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 8′ με την σέντρα του Χατζηλιόντα και την κεφαλιά του Μάλλιου που απέκρουσε δύσκολα ο Μανωλάγκας. Αυτή η συνεργασία ήταν και το προμήνυμα για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Άρης έκλεισε στα καρέ της την Κατταβιά, αλλά στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του Στάθη Φαρμακίδη δεν ήταν προσεκτικοί και το ημίχρονο κύλησε στην λευκή ισοπαλία.

Στο 16′ το σουτ του Μπαϊρακτάρη έφυγε ελάχιστα άουτ, δέκα λεπτά αργότερα (26′) το πλασέ του Μάλλιου από πλεονεκτική θέση ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Μανωλάγκας, ενώ στο 28′ ο Μπαϊρακτάρης σούταρε ψηλά άουτ μετά την ωραία συνεργασία Μάλλιου- Σακελλάρη.

Η εικόνα στην επανάληψη δεν άλλαξε, αφού ο Άρης μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στο 47′ το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Χατζηλιόντα αποκρούστηκε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ από τον αντίπαλο γκολκίπερ και στο 53′ από την σέντρα του Χατζηλιόντα, ο Σακελλάρης που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι σημάδεψε το αριστερό δοκάρι με πλασέ στην κίνηση.

Οι… μνήμες στον Αρχάγγελο έφεραν την Κατταβιά, την μοναδική ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία στο συγκεκριμένο γήπεδο και η βροχή που έκανε την εμφάνιση της δυσκόλεψε περισσότερο τα πράγματα.

Εκεί μίλησε η ποιότητα του Χατζηλιόντα. Ο έμπειρος μέσος στο 65′ μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και αφού κρατήθηκε όρθιος από το μαρκάρισμα δύο αντιπάλων του, σέντραρε “γλυκά” στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Μάλλιος και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 και έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια.

Το τέρμα αυτό… έλυσε τα πόδια των Αρχαγγελιτών που στο 80′ “κλείδωσαν” τη νίκη. Συρτή σέντρα του Χατζηλιόντα και πάλι από τα δεξιά προς το ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Μάλλιος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 2-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Αυγενικού, Λάζος

Συνθέσεις:

Άρης: Kαραγιάννης, Πομπού, Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας (90′ Μαγιόγλου), Μπαϊρακτάρης, Γκίκας, Κοντόγιαννος, Χατζηλιόντας, Σακελλάρης (76′ Χατζηνικόλας), Κρεκούκιας (55′ Αξιώτης), Μάλλιος (87′ Θοδωρή)

Διγενής: Mανωλάγκας, Τσιπιζίδης (78′ Διακάκης), Σκούμπρος, Νίκας, Κετσές, Τζουανάκης, Μικκιού, Παπασταμάτης, Κώτης (85′ Χατζηνικόλας), Χουτεσιώτης, Καρπαθάκης