Άδικη ήττα υπό βροχή και από την… άσπρη βούλα για τον Διαγόρα

Μια αυστηρή και αμφισβητούμενη απόφαση του διαιτητή να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Κερατσινίου στην αναμέτρηση κόντρα στον Διαγόρα, έκρινε την αναμέτρηση της 15ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος), καθώς οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 1-0. Έντονα παράπονα από την διαιτητή από τους κυανέρυθρους που διαμαρτύρονται για μην καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι στο γήπεδο Κερατσινίου διεξήχθη την περισσότερη ώρα κάτω από βροχόπτωση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι αρκετά βαρύς και να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Διαγόρας παρά την αποχή από την αγωνιστική δράση, λόγω και της αναβολής του ματς με τον Πέπολα την περασμένη εβδομάδα, κατάφερε να μπει σταδιακά στο… κλίμα της αναμέτρησης και κράτησε μακριά τους κινδύνους από την εστία του Στεφανάκου.

Μοναδικό σημείο που οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά ήταν στο 32′ με το σλάλομ του Καρέλη που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά “νικήθηκε” από τον γκολκίπερ του γηραιού που πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν ίδια, με τις φάσεις ελάχιστες, αλλά την ομάδα του Νίκου Παντέλη να γίνεται πιο επιθετική.

Με την συμπλήρωση μίας ώρα αγώνα (60′) ο Σερτζίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπεσε μετά από τράβηγμα αντίπαλου του, ωστόσο ο διαιτητής είπε παίζεται παρά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Λίγο αργότερα (73′) ο Βραζιλιάνος απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι δύο ομάδες έδειχναν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία, ωστόσο στο 91′ έγινε η φάση που έκρινε το νικητή και άφησε κατάφωρα αδικημένο τον Διαγόρα.

Μετά από μία σέντρα που έγινε προς την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι για χέρι του Μήτκα και όλοι έπεσαν πάνω του για την αμφισβητούμενη απόφαση που πήρε σ’ εκείνο το χρονικό σημείο και με δεδομένου πως η φάση δεν ήταν ξεκάθαρη σ’ ένα αγωνιστικό χώρο “βούρκο” όπου η μπάλα πρώτα έσκασε στο έδαφος.

Κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών, ο Δημήτρης Σουάνης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς, με τον έμπειρο επιθετικό να χάνει το επόμενο ματς της ομάδας του.

Αφού υπήρξε μία μικρή διακοπή, ο Σκεντεράι ανέβαλε την εκτέλεση του πέναλτι στο 94′ και έγραψε το 1-0, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Στο 97′ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ευαγγελιδάκης, καθώς ο παίκτης του Διαγόρα ήθελε συμπληρώσει κάρτες, ώστε να χάσει το επόμενο παιχνίδι και να «καθαρίσει» εν όψει της συνέχειας.

Μετά το τέλος του αγώνα άπαντες διαμαρτυρήθηκαν προς τον διαιτητή, με το Νίκο Παντέλη να εκφράζει τα έντονα παράπονα του.

Διαιτησία: Σφετσιάς (Σάμου), Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Τσολακίδης (Αθηνών)

Συνθέσεις:

Κερατσίνι: Γιώρας, Σιγάλας, Σκεντεράι, Μπαντής, Βατής, Παπασπύρος, Τσουβαλτσίδης (96′ Μεγαλοοικονόμου), Διάκος, Σιάνος (56′ Μπερνιδάκης), Πασαλίδης (86′ Γκιάτη), Καρέλης (58′ Ντούλιας)

Διαγόρας: Στεφανάκος, Ευαγγελιδάκης, Μεντής, Ρούνιτς, Πέεφ (86′ Καρπαθάκης), Σουάνης, Αγγελούδης (67′ Γεωργίου), Βελέτης, Μήτκας, Μπακάλης, Σερτζίνιο (75′ Κιοσέογλου)