Στα ημιτελικά η Δόξα Καρδάμαινας με ιστορική πρόκριση!

«Ιστορική» πρόκριση για την Δόξα Καρδάμαινας η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της θα βρεθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου αφού απέκλεισε έναν μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Διαγόρας με 2-0 στο γήπεδο Καρδάμαινας. Ο Τάλλαρος στο 74’ άνοιξε το σκορ για να κλειδώσει την πρόκριση ο Ζερβός με μια γκολάρα στο 84’.  Μεα αρκετούς νεαρούς αγωνίστηκε ο Διαγόρας βάσει προκήρυξης και κάποιοι από αυτούς άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα μουδιασμένοι με τον Διαγόρα να απειλεί πρώτος με το μακρινό σουτ του Κιοσέογλου στο 9’ ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Κιοσέογλου έκανε το δυνατό σουτ με τον Γιακούμαρο να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η Δόξα στην συνέχει ανέβασε την απόδοση της και στο 21’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα όταν ο Ζερβός με ωραίες προσποιήσεις μπήκε απ’ τα αριστερά έκανε την παράλληλη πάσα αλλά ο Μέμα από θέση βολής πλάσαρε ψηλά άουτ.

Στο 36’ ο Ζερβός εκτέλεσε το φάουλ με τον Μπαμπινιώτη να αιφνιδιάζεται αλλά να μπλοκάρει και ένα λεπτό αργότερα με μια εξαιρετική κούρσα και σέντρα του Πη, ο Μαύρος σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και λίγο πριν το ημίχρονο έχασαν και άλλη ευκαιρία για το 1-0. Ο ιδιαίτερα μαχητικός Κόκκαλης κέρδισε την μονομαχία απ’ τα αριστερά πάτησε περιοχή με τον Μπαμπινιώτη να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ζερβός έκανε το σουτ με τον Μπαμπινιώτη να διώχνει σε κόρνερ και από εκείνο το σημείο και οι δύο ομάδες έδειχναν ιδιαίτερα προσεκτικές στην άμυνα τους χωρίς να γίνουν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 71’ ο Κιοσέγλου πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0. Ο Πης εκτέλεσε το φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Τάλλαρος σηκώθηκε πολύ ψηλά, πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα.

Ο Διαγόρας προσπάθησε να πάρει μέτρα αλλά η άμυνα της Δόξας λειτουργούσε εξαιρετικά και στο 84’ η ομάδα του Δημήτρη Χρυσόπουλου κατάφερε να «σφραγίσει» την πρόκριση με τον Μάκη Ζερβό να κάνει κούρσα απ’ τα δεξιά, να βγαίνει απέναντι απ’ τον Μπαμπινιώτη και να σκάβει την μπάλα πάνω απ’ τον πανύψηλο τερματοφύλακα του Διαγόρα κάνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σε ένα παιχνίδι που αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν εξαιρετικά διαστήματα ο Αντώνης Τάλλαρος ήταν σταθερός, ήταν ανίκητος ψηλά και πέτυχε και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Δόξα Καρδάμανας.

Παράπονα για την φάση του γκολ έχουν οι φιλοξενούμενοι. Χωρίς πρόβλημα οι Αλέκος και Δημόπουλος.

Συνθέσεις:

Δόξα Καρδάμαινας: Γιακούμαρος, Μουνούχος, Χατζηπαναγιώτης, Μαύρος (55΄Κουρζής Α.), Μποϊλής (74’ Καλλούδης), Τάλλαρος (85’ Κόμπος), Λαμάι, Ζερβός (87’ Τσέλα), Κόκκαλης, Μέμα, Πης

Διαγόρας: Μπαμπινιώτης, Κωστάκης (56’ Παπασταματίου), Χειμωνέττος, Χότζα, Κρητικός (84’ Κορνάρος), Κοντός, Καραμούζης (87’ Νικολού), Κιοσέογλου, Ζέλεφ, Τσαγκάρης, Καρπαθάκης

giafkasports.gr