Τετράδα με Κακλαμάνο ο Κλεόβουλος

Στα ημιτελικά του κυπέλλου Δωδεκανήσου βρίσκεται ο Κλεόβουλος που επικράτησε με 2-1 του Άρη Αρχαγγέλου στο γήπεδο Λίνδου χάρις τα δύο τέρματα του Αλέκου Κακλαμάνου. Ο έμπειρος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των κιτρινόμαυρων που με την σειρά τους είχαν δύο δοκάρια και “σπατάλησαν” ένα σωρό ευκαιρίες, μένοντας εκτός συνέχειας ένα χρόνο μετά την παρουσία τους στον τελικό του θεσμού. Παράπονα από την διαιτησία και κυρίως τους βοηθούς για δύο φάσεις έχουν οι φιλοξενούμενοι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να φανούν απειλητικοί για την εστία του Χρυσανθή, αλλά η έλλειψη καλής τελικής πάσας εν απουσίας και του Ανδρέα Χατζηλιόντα ήταν εμφανής.

Απ’ την μεριά της η ομάδα του Δημήτρη Δογιάμα αμύνθηκε αποτελεσματικά και από μία στημένη φάση στο 9′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ταγκάεφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Αλέκος Κακλαμάνος… ξεχασμένος από την αντίπαλη άμυνα με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Προσπάθησαν να αντιδράσουν στην συνέχεια οι κιτρινόμαυροι που στο 35′ διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν τέρμα του Μάλλιου μετά από σέντρα του Γκίκα για οφ- σάϊντ, ωστόσο είχε σηκωθεί έγκαιρα το σημαιάκι του κ. Μοσχάτου, πρώτου βοηθού της αναμέτρησης.

Στο 37′ ήρθε η ισοφάριση μετά από την μπαλιά του Κοντόγιαννου, ο Χατζηνικόλας πάτησε την μπάλα και ο επερχόμενος Μάλλιος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 1-1.

Πριν την ανάπαυλα η ομάδα του Στάθη Φαρμακίδη θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη.

Συγκεκριμένα στο 47′ (45+2′) ο Αξιώτης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την απόκρουση του Χρυσανθή και στην επαναφορά οι παίκτες του Άρη δεν κατάφεραν στην φάση διαρκείας να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μάλλιο να βλέπει τους αμυντικούς να απομακρύνουν το πλασέ του πριν την τελική γραμμή.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πιο επιθετικά, ωστόσο αμυντικά δεν ήταν σταθερός με αποτέλεσμα οι Λινδιακοί να είναι πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και… προειδοποίησαν στο 50′ όταν ο Παπαοικονόμου βρέθηκε απέναντι από τον Καραγιάννη και ο τελευταίος έδιωξε με τα πόδια

Στο 57′ από νέο λάθος των μετόπισθεν των κιτρινόμαυρων ο Νίκολλι από κοντά, μετά την σέντρα του Παπαοικονόμου, άργησε να τελειώσει την φάση και ο αντίπαλος γκολκίπερ έπεσε τα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι “σπατάλησαν” πολλές και μεγάλες ευκαιρίες, αρχής γενομένης με το γυριστό του Νικήτα στο 62′ που έδιωξε η άμυνα του Κλέοβουλου πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.

Στο 68′ ο Χρυσανθής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την μπάλα στην κεφαλιά του Γκίκα μετά την σέντρα του Αξιώτη, ενώ στο 71′ έγινε ακόμη μια φάση όπου οι κιτρινόμαυροι διαμαρτυρήθηκαν. Συγκεκριμένα ο β’ βοηθός Σαρρής σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας σε αντικανονική θέση τον Κρεκούκια που έφευγε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Κλεόβουλος ήθελε να διασφαλίσει την άμυνα του, αλλά στην επίθεση δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει την “ζημιά” και να πάρει το προβάδισμα.

Από την εκτέλεση φάουλ του Ταγκάεφ από τα δεξιά στο 78ο λεπτό, ο Αλέκος Κακλαμάνος είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έπειτα από τη νέα κακή αντίδραση της άμυνας του Άρη σε στημένο και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα και βγήκαν μαζικά στην επίθεση, αλλά η κακή τελική προσπάθεια και η τύχη που δεν ήταν με το μέρους τους, τους στέρησαν τουλάχιστον την διεκδίκηση της πρόκρισης στην παράταση.

Με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, ο Σακελλάρης εκμεταλλεύτηκε την… αναμπουμπούλα στην άμυνα του Κλεόβουλου και στο 83′ το κοντινό σουτ του κόντραρε και πέρασε παράλληλα με την εστία.

Στο 86′ και πάλι η άμυνα του Κλέοβουλου απομάκρυνε τον κίνδυνο την ύστατη στιγμή, καθώς ο Χαμιτάι έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, έπειτα από σουτ του Μάλλιου από το ύψος του πέναλτι.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Άρη χάθηκε στο 90′ όταν η κεφαλιά του Σακελλάρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και έτσι η πρόκριση κατέληξε στα χέρια των κυανέρυθρων που την πανηγύρισαν δεόντως, αφού βρίσκονται πλέον ένα… βήμα μακριά από τον τελικό του κυπέλλου Δωδεκανήσου.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Μοσχάτος, Σαρρής

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Νίκολλι, Χαμιτάϊ, Κωστάκης, Κακλαμάνος Εμμ., Μπαϊρακτάρης, Παπαοικονόμου (88′ Κολιάδης), Γαϊτάνος (46′ λ. τρ. Νικηταράς), Κακλαμάνος Αλ. (82′ Ευαγγελίδης), Κολιοκώστας, Ταγκάεφ

Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Πομπού, Νικήτας, Γκίκας (78′ Ζαρκαδούλας), Κρεκούκιας (80′ Σακελλάρης), Κοντόγιαννος, Μάλλιος, Χατζηπέτρος, Αξιώτης, Χατζηνικόλας (64′ Μπαϊρακτάρης)