“Κυανέρυθρο” το ντέρμπι του νησιού!

Χάρις σ’ ένα τέρμα που σημείωσε στο 70ο λεπτό ο Πέεφ, ο Διαγόρας ως γηπεδούχος έκαμψε την αντίσταση της Ρόδου στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας και πήρε τη νίκη με 1-0 για την 16η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (6ος όμιλος).

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό, οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, το θέαμα ήταν μηδαμινό και μοναδικές απειλές για τους τερματοφύλακες ήταν ορισμένα μακρινά σουτ που είτε κατέληγαν εύκολα στην αγκαλιά τους, είτε δεν έβρισκαν καν τον στόχο.

Στην επανάληψη το σκηνικό κάπως άλλαξε, αφού δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί κάποιο τέρμα, με το Νάκα στο 63′ να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και αν στέλνει την μπάλα άουτ. Μάλιστα τα “ελάφια” πέντε λεπτά αργότερα (68′) απείλησαν ξανά μ’ ένα σουτ του Μπούτερ όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ ήρθε, αλλά όχι από τους “πράσινους”. Σε εκδήλωση αντεπίθεσης οι “κυανόλευκοι” βρήκαν το στόχο και πήραν το προβάδισμα. Ήταν η προσπάθεια του Σουάνη στο 70′ που έστρωσε την μπάλα στον Πέεφ και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0 στο ντέρμπι.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ρόδος προσπάθησε να πιέσει την εστία του Στεφανάκου για να φτάσει στην απάντηση, αλλά οι καυνέρυθροι απομάκρυναν όλους τους κινδύνους και πήραν το τρίποντο.

Διαιτησία: Μιχαηλίδης, Παγουράς, Σοφός (Εύβοιας)

Συνθέσεις:

Διαγόρας: Στεφανάκος, Μήτκας, Γεωργίου (80′ Καρπαθάκης), Ρούνιτς, Μεντής, Βελέτης, Πέεφ, Σουάνης, Αγγελούδης (65′ Βελλίνης), Μπακάλης (57′ Ευαγγελιδάκης), Σερτζίνιο (88′ Κιοσέογλου)

Ρόδος: Παναγόπουλος, Μρτσιάν, Αποστόλου, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Πότσι, Πινδώνης (78′ Μυλωνάς), Νάκας (78′ Λέκκας), Ταβάρης, Μπούτερ, Αυγενικού