“Κιτρινόμαυρο” το ντέρμπι και… συνεπής στο “κυνήγι” ο Άρης

Στο -2 από τον πρωτοπόρο Φοίβο παρέμεινε ο Άρης που επικράτησε άνετα με 4-1 του Απόλλωνα Καλυθιών στο ντέρμπι της αγωνιστικής που διεξήχθη στο γήπεδο Αρχαγγέλου.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι κιτρινόμαυροι που μπήκαν δυναμικά στο ματς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε φάουλ και ο Νικήτας έγραψε το 1-0 με κεφαλιά από το ύψος του δεύτερου δοκαριού.

Ισορρόπησε στην συνέχεια η ομάδα του Χρυστόστομου Χάσταλη και στο 14ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι αλά Πανένκα του Μαθιού. Την παράβαση κέρδισε ο σκόρερ μετά από σπρώξιμο του Ζαρκαδούλα μέσα στην περιοχή.

Η άμεση απάντηση των Καλυθενών έκανε τον Λάκη Αξιώτη να αναλάβει… δράση. Πέντε λεπτά αργότερα (19′) ο έμπειρος μέσος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1 υπέρ του Άρη.

Ο ίδιος παίκτης σε κομβικό σημείο (45′) πέτυχε και δεύτερο καταπληκτικό γκολ για το 3-1. Από τα αριστερά έκανε ατομική προσπάθεια και “κρέμασε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, αφού το συγκρότημα του Στάθη Φαρμακίδη τον έλεγχε απόλυτα και στο 76′ πέτυχε και τέταρτο τέρμα. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Χατζηλιόντας με πλασέ σε κενή εστία μετά από ωραία συνεργασία και ένα- δύο με τον Μάλλιο.

Διαιτησία: Δουλγέρης, Μπέκας, Καλκαβούρας

Συνθέσεις:

Άρης: Καραγιάννης, Τσελεπίδης, Χατζηπέτρος, Ζαρκαδούλας,Πομπού, Αξιώτης (80’ Πατσιαούρας), Κοντόγιαννος (65’ Γκίκας), Χατζηλιόντας (83’ Κρεκούκιας), Μπαϊρακτάρης, Νικήτας, Μάλλιος

Απόλλων: Ροδίτης, Σαχίνης, Νικολός (68’ Καλαϊτζίδης), Μπάρδης (77’ Γιορδαμνής), Κάλτσης, Κυρίτσης (86’ Κίτσος), Διακουράκης, Φλεβάρης (65’ Καντιμοίρης), Μαθιός, Γεωργιάδης, Σαββούλης