Ο Επιμένων νικά, όπως ακριβώς ο Απόλλων Καλυθιών

Δυναμική αρχή στο νέο πρωτάθλημα έκανε ο Απόλλων Καλυθιών, ο οποίος αν και έπαιξε με τη φωτιά, λόγω της αδυναμίας του να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, πέρασε τελικά από το Βάτι με νίκη 2-1.
Αν υπάρχει ο ορισμός του απόλυτου αιφνιδιασμού, μοιάζει με το πρώτο τέρμα των Καλυθενών. Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Γεωργιάδης βρήκε τον Χατζηκοσμά, ακολούθησε το άνοιγμα προς το σημείο του πέναλτι και το άπιαστο βολέ του Πέπα, με το οποίο έγινε το 1-0.
Ο Διαγόρας, ο οποίος επέλεξε να αμυνθεί και να ψάξει για το γκολ στις αντεπιθέσεις, ισοφάρισε στο 33’, σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που τον ένιωσε η άμυνα του αντιπάλου του. Ο Λαζίδης δοκίμασε την τύχη του από τα όρια της περιοχής, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Θεοδοσίου, ο Πλαγγέντης τη διεκδίκησε, την κέρδισε και την έστειλε στα δίχτυα με πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του γκολ φωνάζοντας για επιθετικό φάουλ, όπως και οι Βατενοί διαμαρτυρήθηκαν στο 73’, λεπτό που έγινε το 1-2, υποστηρίζοντας πως ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος τελείωσε τη φάση μετά από σουτ του Μαθιού και απόκρουση του Δαρζέντα, δεν καλυπτόταν από αμυντικό.
Βάσει της εικόνας του παιχνιδιού, ο Απόλλων κατέκτησε το «τρίποντο» δίκαια. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερος, κυνήγησε με επιμονή το γκολ και αν ήταν πιο εύστοχος, δεν θα χρειαζόταν να ζήσει το άγχος των τελευταίων λεπτών.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Δουλγέρης, βοηθοί του ήταν οι Κάζας και Καλκαβούρας.
Οι συνθέσεις:
Διαγόρας Βατίου
Δαρζέντας, Κατσαρής, Καραγιάννης, Αδάμος, Παναγιωτόπουλος, Θεοδώρου (51’ Μερκάι), Ποζατζίδης, Πλαγγέντης Ε., Ζερβός (46’ Πουλάι), Κωστάκης (78’ Παπουρδάνος), Λαζίδης (81’ Εξουζίδης)
Απόλλων Καλυθιών
Ροδίτης, Διακουράκης, Νικολός (65’ Χατζηκυριάκος), Σαββούλης (67’ Κολοκοτρώνης), Θεοδοσίου, Φλεβάρης, Μπαϊρακτάρης, Πέπα (55’ Χατζηβαλσάμης), Μαθιός, Γεωργιάδης, Χατζηκοσμάς