Αντίδραση πρωταθλητή στ’ Αφάντου από τον Ιάλυσο

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιάλυσος έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή στην αναμέτρηση που έγινε για την 18η αγωνιστική (α’ όμιλος- Α’ κατηγορία BlueStarFerries) στ’ Αφάντου και πήρε τη νίκη ενάντια στον ΑΕΡΑ με σκορ 2-3 κάνοντας σπουδαία ανατροπή.

Το κίνητρο της παραμονής που έχουν οι Αφαντενοί φαίνεται πως ήταν πιο… ισχυρό και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.

Μάλιστα στο 25’ με το τρομερό σουτ του Τριχιά από μακρινή απόσταση, ο ΑΕΡΑ πήρε το προβάδισμα και γράφθηκε το 1-0 στο ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα (30’) ο Μασάδο είχε δοκάρι για να διπλασιάσει τις επιτυχίες της ομάδας του και εν τέλει το 2-0 έγινε στο 50’ με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει δίχτυα με κοντινό πλασέ από το ύψος του β’ δοκαριού, έπειτα από παράλληλη σέντρα του Πλύγκου.

Η ήττα ήταν… κοντά για τους «τοξοβόλους» (σε μία τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να έβγαζαν πλήρως από το μυαλό τους την πρωτιά στον όμιλο), αλλά οι παίκτες του Ανδρέα Σταύρου φρόντισαν να την απομακρύνουν.

Εκμεταλλευόμενοι την κούραση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία και αρχικά μείωσαν σε 2-1 με το σουτ του Καρπαθάκη στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ψυχολογία άλλαξε… στρατόπεδο και ο Ιάλυσος το εκμεταλλεύτηκε και με την κεφαλιά του Αθανασίου, έφερε το ματς στα ίσα (2-2), αφού «κοιμήθηκε» η αντίπαλη άμυνα στην συγκεκριμένη φάση.

Δεν ήταν ευχαριστημένοι ούτε με τον βαθμό οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου που σημείωσαν και τρίτο τέρμα, ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή.

Με ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ από τον Ρεκλείτη, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Δαρζέντα με την… βοήθεια του δοκαριού για το 2-3 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Λίγο πριν το φινάλε, οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές. Από πλευρά ΑΕΡΑ ο Κανάτας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και από την μεριά του Ιάλυσου ο Χατζηφούντας κλώτσησε τον Τριχιά και επίσης πέρασε εκτός παιχνιδιού πριν την λήξη του.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Σπάρταλης, Σαρρής

Συνθέσεις:

ΑΕΡΑ: Δαρζέντας, Κατσιδώνης (20’ λ. τρ. Καραγιάννης), Γιαννακάκης, Ανδρεόπουλος, Πάλλας, Κανάτας, Αμπαζάϊ, Τσαγγάρης (72’ Γιώργου), Μασάδο, Πλύγκος (80’ Λυριστής), Τριχιάς

Ιάλυσος: Λουτριώτης, Παπαδημήτρης, Σταυλάς, Αθανασίου, Χειμωνέττος (60’ Μπιγκό), Ρεκλείτης, Καρπαθάκης, Παφιάκης, Σπάρταλης, Χατζηλιόντας (40’ Χατζηφούντας), Μαθιός (85’ Γκινής)