Ιστορική νίκη για τον Α.Ο Πυλίου, 2-0 την Προοδευτική

Ο Α.Ο Πυλίου συνεχίζει να γράφει ιστορία. Με όπλο την έδρα του στην οποία δείχνει με το καλημέρα ότι θα κάνει κουμάντο κατάφερε να επικρατήσει της ιστορικής Προοδευτικής με 2-0 για την 2η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και έφτασε έτσι τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Χατζηφούντας (29’) και Ηλιόπουλος (45’) τα γκολ με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στο γήπεδο Πυλίου και να βοηθά τους “βυσσινί” να φτάσουν στη νίκη.

Εικόνα

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Α.Ο Πυλίου πάτησε περιοχή με τον Δεληζάνο να κάνει το γύρισμα από αριστερά και τον Ηλιόπουλο με προβολή να μην μπορεί να φτάσει την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις καλές στιγμές με τον Αλεξίου να σουτάρει και τον Τοπουζλή να μπλοκάρει ενώ όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να απειλήσουν ξανά με τον Τσαφταρίδη από διαγώνια θέση στο 28’ να δοκιμάζει τα πόδια του και τον Τοπουζλή να απομακρύνει.

Ένα λεπτό μετά ήρθε το 1-0 όταν ο Ηλιόπουλος έκανε την σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Χατζηφούντας την κατέβασε κερδίζοντας την μονομαχία απ’ τον Όμο και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκίδη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Η Προό προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Τσαφταρίδη στο 35’ να σουτάρει τον Τοπουζλή να απομακρύνει με τα πόδια και το σουτ του Νομικού στην συνέχεια να περνά άουτ.

Πριν το φινάλε του ημίχρονου ο Α.Ο Πυλίου κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν ο Ηλιόπουλος με μακρινή εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να βρει στο γλιστερό τερέν και στην συνέχεια να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Χαλκίδη για το 2-0 με τους γηπεδούχους να παίρνουν έτσι τεράστια προβάδισμα νίκης.

Στο δεύτερο μέρος η Προοδευτική εμφάνισε ένα καλύτερο πρόσωπο, είχε την κατοχή και έψαξε τους χώρους για να απειλήσει χωρίς ωστόσο να βγάλει την μεγάλη φάση. Στο 57’ ο Αλεξίου βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά ο Τοπουζλής μπλόκαρε το πλασέ του ενώ στην κόντρα επίθεση οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Στο 75’ Ηλιόπουλος και Μαργαρίτης συνεργάστηκαν με το πλασέ του τελευταία να περνά λίγο έξω απ’ την εστία του Χαλκίδη.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και άλλο τις γραμμές τους, είχαν άλλη μια ευκαιρία με τον Τοπουζλή να αποκρούει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Θεοδωρίδη και αφού δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους στην συνέχεια το 2-0 παρέμεινε μέχρι την λήξη της αναμέτρησης με τον Α.Ο Πυλίου να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη.

Οι κορυφαίοι

Σε καλή μέρα αρκετοί ποδοσφαιριστές του Α.Ο Πυλίου με προεξέχοντες τους Ηλιόπουλο, Χατζηβασίλη και Μπριλάκη ενώ στάθηκαν αρκετά καλά και οι Χατζηφούντας και Τοπουζλής. Απ’ την ομάδα της Προοδευτικής ξεχώρισε ο Μακρίδης απ’ τα πόδια του οποίου πέρασαν αρκετές μπάλες.

Διαιτησία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι Λαθύρης, Τσέλιος και Κακάνης.

Οι συνθέσεις

Α.Ο Πυλίου (Δημήτρης Χρυσόπουλος): Τοπουζλής, Χατζηβασίλης, Μπριλάκης, Δεληζάνος, Πλατέλλας (91’ Χατζησουλεϊμάν), Κεϊτά (63’ Μαργαρίτης), Γεωργιάδης, Χατζηδημητρίου (91’ Γεωργιάδης Γ.Ι.), Ηλιόπουλος, Χατζηφούντας, Δρόσος (65’ λ.τ. Μεντής).

Προοδευτική (Δημήτρης Αρναούτης): Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου (76’ Θεοδωρίδης), Βοσνακίδης (46’ Μακρυγιάννης), Μεγαρίτης, Τσαφταρίδης, Όμο, Πολ (81’ Νομικός Παν.), Μακρίδης, Νομικός Παρ.

giafka.gr