Μεγάλη επιτυχία για τον ποδηλατικό γύρο Ρόδου

Με υψηλά στάνταρ πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ποδηλατικός γύρος Ρόδου που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου ΡΟΔΗΛΙΟΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου στην κατηγορία Ανδρών. Το ποδηλατικό διήμερο του συλλόγου μας ξεκίνησε με την ατομική χρονομέτρηση με εκκίνηση στις 4 μ.μ. το Σαββάτο 14-03-2015 και ολοκληρώθηκε με τον αγώνα αντοχής με την προεκκίνηση από το Ακταίον στις 9π.μ. αποστάσεως 160 χιλιομέτρων την Κυριακή 15-03-2015.
Η μεγάλη αυτή διοργάνωση, φιλοξένησε 54 συνολικά αθλητές από 16 Σωματεία. Πέραν των συλλόγων της Ρόδου, Ροδήλιος, Άθλος, Διαγόρας, Μεσόγειος και Έλαφος που εκπροσώπησαν με επιτυχία το μεγάλο αυτό ποδηλατικό γεγονός της Ρόδου, συμμετείχαν ακόμα έντεκα σωματεία εκτός Ρόδου: η Α.Ε.Κ. Αθηνών, ο Α.Ο Θησέας, Π.Ε.Σ.Α. Αστέρας, Π.Σ. Κρόνος Νικαίας, Π.Γ.Σ. Λάρισας, Π.Ο. Πατρών, Π.Ο. Βέλος Θεσσαλονίκης, Μεσσηνιακός, Παναθηναϊκός Α.Ο., Θράκας Ιππέας Κομοτηνής και Ο.Φ Νέας Ιωνίας.
Η διαδρομή είχε αφετηρία το Ακταίον και εν συνεχεία οι αθλητές διέσχισαν τις οδούς : Δημοκρατίας, Μεγάλου Κωνσταντίνου και Ρόδου-Λίνδου όπου και δόθηκε το ελεύθερο του αγώνα στο Ροδίνι. Συνέχισαν προς Φαληράκι, Αρχάγγελο, Πυλώνα, Γεννάδι , δεξιά για Βάτι, Απολακκιά, Μονόλιθο, Σιάννα, Κρητηνία, Καλαβάρδα, Παραδείσι, Ιαλυσό, Κρητικά, Ψαροπούλα, οδό Παπανικολάου και τερματισμό στο «Ακταίον». 
Πρώτος στην ατομική χρονομέτρηση ήταν ο Σημαντηράκης Βασίλειος από τον Κρόνο Νικαίας με 04΄.14΄΄. Στην δεύτερη και την Τρίτη θέση ακολούθησαν ο Παύλος Χαλκιόπουλος από τον Π.Ο. Πατρών με 04΄.22΄΄και ο Καράτζιος Γιώργος του Κρόνου Νικαίας με 04΄.24΄΄.
Στον αγώνα αντοχής νικητές αναδείχθηκαν στην πρώτη θέση ο Σημαντηράκης Βασίλειος από τον Κρόνο Νικαίας, στην δεύτερη και την Τρίτη θέση ακολούθησαν ο Τσοπούρογλου Βασίλειος από τον Π.Γ.Σ Λάρισας και ο Παπασταματάκης Κυριάκος από τον Ροδήλιο Π.Ο.Ροδου.
Οι τελικοί νικητές του ποδηλατικού διημέρου ήταν: οι Σημαντηράκης Βασίλειος από τον Κρόνο Νικαίας με 4ώρ.28΄.12΄΄, ο Παύλος Χαλκιόπουλος από τον Π.Ο. Πατρών με 4ωρ.28΄.20΄΄ και ο Καράτζιος Γιώργος του Κρόνου Νικαίας με 4.28΄.22΄΄.

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου για την συνδιοργάνωση του αγώνα. Την Τροχαία Ρόδου που εξασφάλισε με απόλυτη επιτυχία την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 
Τον εκπρόσωπο της ΕΟΠ κ Τσιρακίδη Αλέξανδρο που μας τίμησε με την παρουσία του, τον αλυτάρχη του αγώνα κ. Ρήγα Χαράλαμπο και την κομισάριο κα Μαμμή Αικατερίνη που με την εμπειρία τους εξασφάλισαν την άριστη δειξαγωγή του αγώνα.
Το σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών Ρόδου για την αμέριστη συμπαράστασή τους
και όλους τους φίλους του Ροδήλιου που βοήθησαν αφιλοκερδώς.
Ευχαριστούμε και όλο το φίλαθλο κοινό που κατά το πέρασμα των αθλητών από τα διάφορα σημεία του αγώνα, τους παρότρυνε με το θερμό του χειροκρότημα.
Επίσης τον αντιδήμαρχο κ. Χατζηιωάννου Τέρη που με το αστείρευτο ταλέντο του, εκφώνησε τον αγώνα.
Ο όμιλός μας υπόσχεται να διοργανώσει και το 2016 αυτό το ποδηλατικό γεγονός το οποίο δίνει στους ταλαντούχους ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και στο κοινό του νησιού μας να θαυμάσει αυτό το υπέροχο άθλημα.