Συνεργασία του Κάλλιστου Διακογεωργίου με εκπροσώπους της Αστυνομίας για τα προβλήματα του οδικού δικτύου

 

 

 

Συνεργασία με τον Β΄Αστυνομικό Υποδιευθυντή  Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καλιωράκη και τον  Διοικητή της  Τροχαίας Ρόδου κ. Γιώργο Στέργου είχε το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, με αντικείμενο  την καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίζονται το οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου και αποτελούν παράγοντα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

 

Η συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο κ. Νικήτας Χατζημιχαήλ εκ μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η ΠΝΑΙ να καταγράψει τα προβληματικά και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και στην συνέχεια να προβεί στις  ενδεδειγμένες παρεμβάσεις.

 

Σε συνέχεια της σημερινής σύσκεψης, από την ερχόμενη Δευτέρα, κλιμάκια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Τροχαίας θα ξεκινήσουν επιτόπιες αυτοψίες σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, υπό την ευθύνη του οποίου θα γίνει ο έλεγχος του οδικού δικτύου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και της Τροχαίας Ρόδου για την πολύτιμη βοήθεια που παρέχουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, ο κ. Διακογεωργίου θα έχει το απόγευμα της Πέμπης (σήμερα)  συνάντηση με τα μέλη του παραρτήματος Ρόδου της ΕΥΘΥΤΑ.

 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη αναλάβει δράση προς την κατεύθυνση της  ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, στους δρόμους του νησιού της Ρόδου . Την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε  την τοποθέτηση στηθαίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο, έργο που απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ ξεκίνησε και η διαγράμμιση του οδικού δικτύου, υπό την επίβλεψη του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Ευστρατίου.