Εύσημα από την υπουργό Τουρισμού απέσπασε ο Δήμος Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας 

 

 

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς και με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού  Έλενας Κουντουρά διεξάγεται στη Μόσχα η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2015,  από 18- 21 Μαρτίου 2015 .

Σημαντική η συμμετοχή της ροδίτικης αποστολής με επικεφαλής τον πρόεδρο των ξενοδόχων, τουριστικούς πράκτορες, εμπόρους γουναρικών , ξενοδόχους, εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής και άλλους,  που φιλοξενούνται στο περίπτερο του ΠΡΟΤΟΥΡ,  το οποίο απέσπασε για άλλη μια φορά τα θετικά  σχόλια Ρώσων και Ελλήνων για την αισθητική και την λειτουργικότητα του.

 

Η υπουργός, κατά την επίσκεψη της στον εκθεσιακό χώρο της Ρόδου, την πρώτη μέρα της έκθεσης, σχολίασε την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Δήμος στο θέμα αυτό και υποσχέθηκε, πως σε πρωτοβουλίες που αφορούν τον δικό της τομέα ευθύνης και αρμοδιότητες, είναι ανοικτή και έτοιμη να τις συζητήσει και να τις στηρίξει .

 

Σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία, δυστυχώς παρά τις όποιες προσπάθειες που καταβάλλουν εκπρόσωποι του τουρισμού στη Ρόδο και την Ελλάδα γενικότερα, προβλέπεται φέτος να είναι μειωμένη σε ποσοστό που φθάνει το 50%.

«Ο τουρισμός από τη Ρωσία στη Ρόδο», όπως επεσήμανε και χθες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο της επίσκεψης Ρώσων καθηγητών του Τουρισμού στο νησί μας, «ξεκίνησε δυναμικά πριν από μερικά χρόνια, το τελευταίο όμως διάστημα παρουσιάζει πτώση εξαιτίας γεωπολιτικών και νομισματικών συγκυριών,  που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν».

«Το σοβαρό πρόβλημα της υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος που δεν φαίνεται να βρίσκει τη λύση του εντός του 2015,  έχει ως αποτέλεσμα τα ρωσικά τουριστικά γραφεία να έχουν μειώσει τις θέσεις στα αεροπλάνα για Ελλάδα, στο 50%» αναφέρει από τη Μόσχα ο γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης.

 

Ο αγώνας και η στρατηγική της Ρόδου στη Μόσχα,  έχει δύο στόχους, από τη μία να ενισχύσει τους συνεργάτες του νησιού στις πωλήσεις τους, που ουσιαστικά ξεκινούν τον Απρίλιο και να είναι κοντά στα γεγονότα και από την άλλη, να μικρύνει  προς όφελος της Ρόδου, τον μέσο όρο της όποιας μείωσης καταγράψει η αγορά για φέτος στην Ελλάδα.

Σημαντικό, τέλος, στοιχείο που δίνει η ρωσική πλευρά, είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της μέχρι σήμερα μείωσης, αφορά τα φτηνότερα πακέτα, γεγονός που σημαίνει λιγότερους αλλά καλύτερους πελάτες.