Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Ογκολογικό Συμπόσιο κλινικής ογκολογίας στη Ρόδο.

 

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαρτίου το 3ο συμπόσιο κλινικής ογκολογίας στο ξενοδοχείο Mediterranean. Το επιστημονικό αυτό συνέδριο παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού συμμετείχαν διακεκριμένοι ιατροί από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Την τελετή έναρξης του συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι βουλευτές του νομού μας ο κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, ο κ. Δημήτριος Γάκης, ο κ. Μάνος Κόνσολας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο υποδιοικητής του Γ.Ν. Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού  Συμβουλίου και ιατρός  Ρευματολόγος κ. Ευάγγελος Μανδρακός, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου  κα Ελένη Καρύδη.  Διαπρεπείς  επιστήμονες από  δημόσιες και ιδιωτικές  κλινικές της χώρας  που ασχολούνται με τη νεοπλασματική νόσο παρουσίασαν σημαντικές διεθνείς  μελέτες, ενώ το συμπόσιο  παρακολούθησαν περισσότεροι από 200  σύνεδροι από τη Ρόδο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συμμετείχαν Ιατροί πολλών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, ιατρικοί επισκέπτες, ασθενείς και απλοί πολίτες. Συγκεκριμένα,  περισσότεροι από 40 ιατροί από διάφορες πόλεις της χώρας αλλά και εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού (Αγγλία, Γαλλία) και γύρω στους 120 ιατρούς που δραστηριοποιούνται στη Ρόδο. Πραγματοποιήθηκαν 8 διαλέξεις και 4 στρογγυλά τραπέζια με 35 ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια του 3ου συμποσίου έγινε εκτενής αναφορά στις νέες διαγνωστικές μεθόδους που αφορούν διάφορες μορφές καρκίνων και απαντήθηκαν αρκετά ερωτήματα σχετικά με την επιδημιολογία αλλά και την σύγχρονη αντιμετώπιση με ακτινοθεραπευτικά, φαρμακευτικά και άλλα μέσα.

Ο ΙΣΡ με τον πρόεδρο του στη αυλαία  της εκδήλωσης εξέφρασε προς   τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και εμπνευστή αυτής της  επιστημονικής εκδήλωσης  Παθολόγο – Ογκολόγο κ. Παπαδόπουλο Γεώργιο τις ευχαριστίες του, για την άριστη  συνεργασία και την άψογη οργάνωση του 3ου Συμποσίου Κλινικής ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Ρόδο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου παρά τις δύσκολες οικονομικές – κοινωνικές συγκυρίες πιστός στο σκοπό των δραστηριοτήτων του θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για διοργάνωση επιστημονικών ενημερωτικών  ημερίδων, τόσο για τους συναδέλφους της περιοχής μας, όσο και για τους συμπολίτες μας.