Λυκογιάννης: “Τα πάντα αλλάζουν από μέρα σε μέρα”

Στο sport-fm μίλησε ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης για τη νέα σεζόν που έρχεται και τον σχεδιασμό της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Για την πορεία του Κολοσσού την περασμένη σεζόν: «Ήταν πολύ καλή χρονιά για την ομάδα μας. Είχαμε την τύχη να βρεθούν πολλοί σωστοί χαρακτήρας στο ίδιο περιβάλλον. Ταίριαξαν πολύ τα παιδιά και στο στυλ παιχνιδιού και σαν χαρακτήρες. Είχαμε καλή ατμόσφαιρα, φάνηκε στον τρόπο που παίζαμε και στον τρόπο που αντιμετωπίζαμε την κάθε μέρα. Ιδιαίτερα στην επαρχία που ο χώρος που κινούμαστε είναι πολύ μικρότερος, η καλή συνεργασία είναι το πιο σημαντικό».

Για την αντικατάσταση του Μάικ Τζέιμς από τον Ντομινίκ Γουότερς: «Σίγουρα ήταν μια πολύ καλή επιλογή, καθώς έφυγε ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά ο τρόπος δεν ταίριαζε με το σύνολο. Είναι παίκτης που θα μπορούσε να πάρει παιχνίδια μόνος του, όμως σε μια μέτριά του μέρα, η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη γύρω απ’ αυτόν. Αν έμενε μέχρι το τέλος, η ομάδα δεν θα έπαιξε το μπάσκετ που έπαιζε.

Ο Γουότερς ταίριαξε με τους υπόλοιπους, καθοδήγησε την ομάδα και αυτή η αλλαγή ήταν η πιο πετυχημένη που άλλαξε την πορεία της ομάδας».

Για το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανέναν παίκτη. Μόνο ο Τολιόπουλος είχε συμβόλαιο, αλλά κατέληξε στον Ολυμπιακό.
Θεωρώ τελειωμένη την υπογραφή του Λαρεντζάκη, που απομένουν τυπικές λεπτομέρειες. Έχουμε στα πλάνα μας να κρατήσουμε κάποιους παίκτες. Είναι θέμα συζητήσεων.

Είμαστε σε οικονομική κατάσταση που τα πάντα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Εκ των πραγμάτων είμαστε αναγκασμένοι -ειδικά για τους ξένους- να πάμε σε άλλες λύσεις, γιατί μετά από μια καλή χρονιά οι Αμερικάνοι ψάχνουν καλύτερο συμβόλαιο σε άλλη χώρα. Παλιότερα όλοι προσπαθούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, όμως το μόνο που πουλάμε τώρα είναι η τεχνογνωσία».

Για τον Βασίλη Τολιόπουλο: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει για να σταθεί σε μεγαλύτερο επίπεδο είναι να βελτιώσει ταχύτητα και όγκο. Είναι ένα παιδί που είχε καλή παρουσία την περασμένη σεζόν. Ήρθε απ’ τον πάγκο και βοήθησε σημαντικά. Είχε μέσο όρο δέκα λεπτά συμμετοχής, όμως σε κομβικά ματς έπαιξε πολύ παραπάνω. Έχει μπασκετικό θράσος και σκοράρει.

Ίσως θα έπρεπε να μείνει άλλη μια σεζόν σε ομάδα που θα είχε χρόνο συμμετοχής, όμως όταν παίρνεις πρόταση από μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός σ’ αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να αρνηθείς».

Για τις επιλογές νεαρών παικτών: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό. Του χρόνου φαίνεται πως δυναμώνουν αρκετά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης.

Δεν είναι εύκολο για τους προπονητές να εμπιστευτούν παιδιά που δεν έχουν πολλές παραστάσεις. Όλες οι ομάδες παίρνουν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε μικρές ηλικίες, είναι όμως αρκετά δύσκολο για τα παιδιά να βρουν χρόνο συμμετοχής σ’ αυτές τις ομάδες. Είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες, μεγάλες οι ανάγκες και υψηλό το επίπεδο. Το να μπορεί ένας παίκτης σ’ αυτήν την ηλικία να παίρνει χρόνο συμμετοχής σε ομάδες όπως ο Κολοσσός είναι πολύτιμο. Ακόμα και στην Εθνική φάνηκε ότι ο Τολιόπουλος έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του και γι’ αυτό ξεχώρισε ανάμεσα στα άλλα παιδιά».