Ανατροπή από… αέρος για Κλεόβουλο

Χάρις τις δύο κεφαλιές του Μπάμπη Ταγκάεφ στο δεύτερο ημίχρονο (η δεύτερη στο 93ο λεπτό), ο Κλεόβουλος έκανε την ανατροπή ενάντια στον Κλεάνθη στο γήπεδο Λίνδου για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το τελικό 2-1 έδωσε τους τρεις βαθμούς στο συγκρότημα του Δημήτρη Δογιάμα που ξεκίνησε με το… δεξί την φετινή Α’ κατηγορία BlueStarFerries σ’ ένα ματς με δραματικό φινάλε.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Κλεόβουλο να πιέζει ψηλά για να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των Παραδεισιωτών και παράλληλα όποτε οι γηπεδούχοι έκλεβαν μπάλες, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό μπροστά.

Στο 3′ στο διαγώνιο σουτ από τον Κολιοκώστα, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, ολοένα και ο Κλεάνθης κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και πλησίαζε το γκολ, αφού και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την ίδια “συνταγή” πίεσης από το πρώτο λεπτό.

Μετά από πλάγιο άουτ του Ατσίδη στο 26′, ο Πελέκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά τελείωσε την φάση με άστοχο σουτ και ενώ είχε την δυνατότητα να προχωρήσει προς την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με καλό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ και στο 35′ ήταν πάλι ο Πελέκης που βρέθηκε σε θέση βολής μετά από μπαλιά Ευγενικού, αλλά προτίμησε να “κόψει” την μπάλα στον Παπακωνσταντίνου και έκοψε την τελευταία στιγμή η άμυνα του Κλεόβουλο.

Η… φαρμακερή φάση για την άμυνα των γηπεδούχων ήταν αυτή του 36ου λεπτού. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Πελέκης που αυτή την φορά πέρασε εξαιρετικά την κάθετη μπαλιά στον Παπακωνσταντίνου και ο τελευταίος με σουτ στην αριστερή γωνία του Χρυσανθή έγραψε το 0-1 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Κλεόβουλος μπήκε φουριόζος. “Έχτισε” αρκετές επιθέσεις κυρίως με σέντρες και ψηλές μπαλιές με προορισμό τον Αλέκο Κακλαμάνο.

Ο έμπειρος επιθετικός στο 50′ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κολιοκώστα και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στάθηκε άτυχος στο 53′ αφού έπειτα από σέντρα του Μαριεττάκη έκανε νέα κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση των κυανόλευκων καρποφόρησε στο 53′. Κόρνερ από τον Κολιοκώστα, κίνηση του Αλέκου Κακλαμάνου προς το πρώτο δοκάρι “τραβώντας” πάνω του δύο αμυντικούς και ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι ο Ταγκάεφ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-1.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κάπως, αλλά η ένταση, τα δυνατά μαρκαρίσματα και η θέληση των παικτών και των δύο ομάδων για το γκολ ήταν μεγάλη.

Στο 62′ ο Κλεάνθης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουκουτσέλα πάνω στον Βουτσινά μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής που ήταν κοντά στην φάση είπε παίζεται.

Ένα σουτ του Μπερετούλη στο 77′ έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κλεόβουλου, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τσελεπίδη, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 79′ με την κεφαλιά του Ταγκάεφ που εξουδετέρωσε ο Σαμολαδάς.

Η επιμονή των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων να την “σπρώξουν” προς τη νίκη, έδωσε στο ματς μια άγρια ομορφιά.

Εν τέλει ο Κλεόβουλος ήταν αυτός που πέτυχε την ανατροπή. Η εκτέλεση φάουλ του Αθανασίου στο 93′ βρήκε τον Κακλαμάνο στο β’ δοκάρι και με κεφαλιά- πάσα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ταγκάεφ. Για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο σκόρερ χρειάστηκε μόνο να προωθήσει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση και το 2-1 ήταν γεγονός.

Διαιτησία: Γιαννουκάς, Τσέτσος, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Κλεόβουλος: Χρυσανθής, Γιαννιού (42′ λ. τρ. Μπαϊρακτάρης), Τσελεπίδης,Κουκουτσέλας,Γιατσιάτσιος, Μαριεττάκης, Ευαγγελίδης (74′ Χατζηνικόλας), Τσιάτσιος (56′ Αθανασίου), Κακλαμάνος Α, Κολιοκώστας, Ταγκάεφ

Κλεάνθης: Σαμολαδάς, Χαριτάκης, Σαρίκος, Ατσίδης, Βουτσινάς (89′ Σαΐτης Χρ.), Μπερετούλης, Παπακωνσταντίνου (83′ Κρομμύδας), Χατζηκυριάκος, Σιέχ, Ευγενικός, Πελέκης (76′ Γιαννίκος)