Βιτώρης: “Να μην εκθέτουν τον Ποσειδώνα και το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο”

Για άλλη μια σεζόν δεν λείπουν οι… παρεξηγήσεις στο Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου και ο πρόεδρος του Ποσειδώνα, Γιάννης Βιτώρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι,
Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ για το «Ποσειδώνιο Κύπελλο Καρπάθου 2015», έχουν προκληθεί αντιδράσεις εις βάρος τόσο της ΕΠΣΔ όσο και του συλλόγου μας που με πρωτοβουλία του τα τελευταία χρόνια, διοργανώνεται η ιστορική τοπική ποδοσφαιρική διοργάνωση της Καρπάθου.
Νιώθουμε την ανάγκη και την ευθύνη, απέναντι στο κύρος μας, την αξιοπιστία του συλλόγου μας, την ιστορία μας και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και κυρίως απέναντι στην ΕΠΣΔ που μετά από πρόσκληση μας έθεσε υπό την αιγίδα της το «Κύπελλο Καρπάθου», να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα και να βάλουμε κάποια θέματα που δημιουργήθηκαν σε τάξη.
Το τελευταίο διάστημα συγκεκριμένες αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, δυσαρέστησαν μερίδα των συμμετεχόντων σωματείων. Η αντίθεση τους στις αποφάσεις που πάρθηκαν από το ανώτατο πειθαρχικό ποδοσφαιρικό όργανο του νομού, προφανώς δεν ήταν αυτές που περίμεναν ορισμένοι, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει στα δωδεκανησιακά ΜΜΕ ένας αήθης πόλεμος εναντίων του συλλόγου μας και της ακεραιότητας του θεσμού που προσβάλει τον Ποσειδώνα Καρπάθου και το νησί μας γενικότερα.
Θέλουμε να ζητήσουμε την ωριμότητα και τη σοβαρότητα από όλους τους ανεπίσημους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, οι ομάδες των οποίων συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα την ευθύνη του οποίου έχει η ΕΠΣΔ.
Θέλουμε και ζητάμε οι συμπατριώτες μας, να σεβαστούν και να μην εκθέτουν τον Ποσειδώνα Καρπάθου στο δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο, αφού ο σύλλογος μας τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από την απομόνωση και αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο νομό. Ζητάμε και απαιτούμε να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, το πρεστίζ και το όνομα του συλλόγου μας, αφού στα Δωδεκάνησα καλώς ή κακώς τον Ποσειδώνα αναγνωρίζουν ως ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο της Καρπάθου και αυτόν λαμβάνουν υπόψιν τους το χειμώνα, όταν παίζεται το πραγματικό επίσημο ποδόσφαιρο.
Σεβόμαστε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του νησιού και αναγνωρίζουμε το έργο τους το καλοκαίρι, όταν προσφέρουν σε απόδημους και ντόπιους μια διαφορετική διέξοδο. Ζητάμε όμως σοβαρότητα και αποδοχή των κανόνων. Πρέπει επιτέλους όλοι μας να ωριμάσουμε αθλητικά και να αντιληφθούμε ότι οι κανόνες διαφυλάσσουν και εξασφαλίζουν την ομορφιά του παιχνιδιού.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι απόρροια της κρίσης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, του οργάνου που σέβονται όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΔ. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να ξεφύγουμε από το μικρόκοσμο μας και να δείξουμε ότι έχουμε το επίπεδο να μετάσχουμε σε ένα όμορφο τουρνουά που διέπεται από κανόνες. Τα φαντάσματα του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί και θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει σκοπό να προβάλει το παιχνίδι.
Είναι τιμή για το νησί μας και το καπραθιακό ποδόσφαιρο το γεγονός πως η ΕΠΣΔ έχει θέσει ένα άτυπο τουρνουά υπό την αιγίδα της. Είναι επιτυχία για τον Ποσειδώνα, που έπεισε τον επίσημο ποδοσφαιρικό φορέα της Δωδεκανήσου να αναλάβει ένα τουρνουά που δεν τύγχανε και την καλύτερη αντιμετώπιση από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου του νομού μας.
Είναι απαίτηση να σεβαστούμε τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν, που στέλνουν αξιολογημένους διαιτητές, που θεσπίζουν ακέραιους κανόνες και να σταματήσουμε να πετάμε λάσπη εναντίων τους σε ραδιόφωνα και εφημερίδες. Είναι απαίτηση να ωριμάσουμε ΟΛΟΙ ποδοσφαιρικά. Είναι απαίτηση να ξεφύγουμε από τα τουρνουά των διακοπών, των «βομβών» και των φαινομένων βίας. Το έχουμε καταφέρει και ζητάμε να μας ακολουθήσετε στην επόμενη μέρα.
Ας απολαύσουμε το καλοκαίρι, το ποδόσφαιρο και το ιστορικό του θεσμού και ας καταλάβουμε έστω και για πρώτη φορά, ότι το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή»