Αστέρας… ανατροπής με Μίρτσεφ σε επεισοδιακό γειτονικό ντέρμπι

Ντέρμπι με τα… όλα του διεξήχθη στο γήπεδο Μασσάρων για την 2η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries, όπου ο Αστέρας επικράτησε με 2-1 του Άρη Αρχαγγέλου χάρις τα δύο γκολ του Βάσκο Μίρτσεφ.

Ανατροπή από τους κυανόλευκους σ’ ένα ματς που είχε γκολ, δοκάρια, χαμένο πέναλτι, νεύρα, ένα… σωρό κάρτες, διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, αλλά και αντεγκλήσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών μετά το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και στο φινάλε.

Όσο ήσυχο ήταν το πρώτο μέρος (παρ’ ταύτα σημειώθηκαν δύο τέρματα στις ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες), άλλο τόσο… φασαριόζικο ήταν το δεύτερο 45λεπτο.

Πρόβλημα στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία της μπάλας είχε και οι δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης «άγγιξε» το 0-1, χάρις την κεφαλιά προς τα πίσω του Νικήτα που απομακρύνθηκε από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Τόππου.

Από το πουθενά και ενώ οι δύο ομάδες δεν έπειθαν ότι θα σκοράρουν μέχρι την ανάπαυλα με τον τρόπο που αγωνίζονταν, ο Άρης άνοιξε το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό ο Τσελεπίδης έκανε βαθιά μπαλιά και ο Τόππος με κακή έξοδο στα όρια της περιοχής του (πέρασε η μπάλα πάνω από το σώμα του) έδωσε την ευκαιρία στον Μαρκόπουλο να γράψει το 0-1 κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Ο Άρης πίστεψε ότι θα πήγαινε στο ημίχρονο με το υπέρ του σκορ, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Βάσκο Μίρτσεφ που με τρομερό σουτ στο 45+1’ έξω από την περιοχή, έπειτα από στρώσιμο του Λευτέρη Πλαγγέτη, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Καραγιάννη για το 1-1 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Σάββα Σταυρίδη θέλοντας να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας της, μπήκε δυνατά και στο 55ο λεπτό βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το σκορ.

Ήταν μια φάση όπου ο Τσελεπίδης άφησε την μπάλα να κυλήσει εκτός αγωνιστικού χώρου (άουτ), ωστόσο αυτή δεν είχε την αναμενόμενη δύναμη και ο Γιώργος Πλαγγέτης την έκλεψε και αφού βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ανάγκασε τον έμπειρο στόπερ να τον ανατρέψει.

Με τον Μίρτσεφ ο Αστέρας έκανε το 2-1, αφού ο έμπειρος μέσος σκόραρε από την άσπρη βούλα και κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών επικράτησε πανδαιμόνιο.

Οι παίκτες των Μασσαρενών κατευθύνθηκαν προς το σημαιάκι του κόρνερ για να πανυγηρίσουν, κάποιοι του Άρη πήγαν να πάρουν την μπάλα για να την στήσουν στην σέντρα και δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια.

Για οκτώ λεπτά δεν υπήρχε παιχνίδι και μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο αγώνας ξεκίνησε ξανά, αφού ο διαιτητής έβγαλε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Προσπάθησε να συνέλθει το συγκρότημα του Μιχάλη Μανωλά που πήρε τα ηνία, πίεσε και κέρδισε πέναλτι στο 70’ μετά από μαρκάρισμα του Χαλίλ Κιλασίν πάνω στον Λαμπριανό μέσα στην περιοχή.

Στην εκτέλεση ο Γκίκας έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι, ωστόσο οι Αρχαγγελίτες είχαν νέα ευκαιρία να σκοράρουν, αφού στην εξέλιξη της φάσης ο Τόππος μπλόκαρε την μπάλα, μετά από γύρισμα του Νικήτα.

Το σουτ του Λαμπριανού στο έμμεσο, αποκρούστηκε εστικτωδώς από τον Τόππου που στην συνέχεια έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Σταμούλη και διατήρησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Στο 86’ ο Πατσιαούρας που έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, είδε την μπάλα να φεύγει άουτ και ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο πήρε τη νίκη, αφού στα εναπομείναντα λεπτά κατάφερε να διατηρήσει τους Αρχαγγελίτες μακριά από την εστία του Τόππου.

Έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρίες υπήρξε και από τις δύο ομάδες για αποφάσεις του Μανώλη Μίαρη που είχε για βοηθούς τους Σταυρούλια και Σαρρή.

Συνθέσεις:

Αστέρας: Τόππος, Σκούμπρος, Μπάρτζος (14’ λ. τρ. Διονυσιακόπουλος), Κιλασίν Ε., Κιλασίν Χ., Λαουδίκος (46’ Μπαίρακτάρης), Νικήτας, Μίρτσεφ (83’ Χατζημανώλης), Πλαγγέτης Γ., Πλαγγέτης Ελ., Πατσιαούρας

Άρης: Καραγιάννης, Κοτσίκος (85’ Πίτσης), Ζαρκαδούλας, Τσελεπίδης, Γκίκας, Χατζησάββας, Σταμούλης (88’ Γιαννιού), Λαμπριανός (79’ Συμεωνίδης), Μπαϊρακτάρης, Μαρκόπουλος, Δημητριάδης