Παρέλαση… ελαφιών στην Ψίνθο

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την πρεμιέρα της Α’ κατηγορίας BlueStarFerriesη Ρόδος, αφού επικράτησε με το εκκωφαντικό 0-5 της Δόξας μέσα στην Ψίνθο.

Πλουραλισμός στην επίθεση από το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη που χρησιμοποίησε ως αλλαγή τον Γκόγκα, ενώ «έχασε» με κόκκινη κάρτα τον Καλημέρη στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού.

Δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του αγώνα οι γηπεδούχοι που θέλουν δουλειά, ωστόσο είχε αρκετά προβλήματα να διαχειριστεί μέσα στην εβδομάδα ο Γιώργος Σαββιδάκης, κυρίως με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των παικτών του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι πράσινοι έδειξαν διάθεση από το ξεκίνημα να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς το σκορ.

Αφού πρώτα απείλησαν στον 3’ με το σουτ του Παυλίδη (κόντραρε η μπάλα και κατέληξε κόρνερ) και ακυρώθηκε γκολ του Δελαπόρτα στο 12’ ως οφ- σάϊντ, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ (0-1) στο 14’ με την μπαλιά του Δελαπόρτα και το διαγώνιο σουτ του Παυλίδη μέσα από την περιοχή.

Με τους «Δέλα» και Παυλίδη να κάνουν ότι θέλουν και τους Ορφανίδη, Χατζηλιόντα από… κοντά, η Ρόδος απειλούσε από τα αριστερά και στο 23’ οι ρόλοι άλλαξαν. Σέντρα του Παυλίδη από τα αριστερά, κεφαλιά του Δελαπόρτα μέσα από την περιοχή και 0-2.

Μέχρι την ανάπαυλα η Ρόδος είχε τα ηνία και έριξε ταχύτητα. Πάντως απείλησε στο 28΄με το σουτ του Παυλίδη που έφυγε λίγο άουτ και στο 38’ όταν ο Ευγενικός με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν ή ακόμα καλύτερα έγιναν… χειρότερα για τους Ψινθενούς. Η Ρόδος μπαίνοντας φουριόζα, πέτυχε τρίτο τέρμα με το σουτ του Παυλίδη έξω από την περιοχή που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ηλία για το 0-3.

Στα διαδοχικά κόρνερ του 48’ ο Καλημέρης δεν κατάφερε να βρει τον στόχο, αλά η Ρόδος πέτυχε τέταρτο τέρμα είκοσι λεπτά αργότερα (68’), όταν ο Δελαπόρτας πέρασε ωραία μπαλιά στον Ευγενικό και ο νεαρός φορ με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από τους φίλους των «ελαφιών» που έδωσαν το παρών στο γήπεδο Ψίνθου, ήρθε και το 0-5 (70’) χάρις το κόρνερ του Χατζηλιόντα και την κεφαλιά που έπιασε στο πρώτο δοκάρι ο Καλημέρης.

Ο έμπειρος στόπερ που χρίστηκε σκόρερ, αποβλήθηκε στο 74’ για μαρκάρισμα πάνω στον Λυριστή, καθώς παρεμπόδισε τον αντίπαλο του να βγει απέναντι από τον Κεφάλα. Στην συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής έδειξε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, παρότι η μακράρισμα έγινε πλάγια και διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι πράσινοι γι’ αυτό.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Δόξα προσπάθησε για το γκολ της τιμής, ωστόσο στο 89’ στο… σλάλομ του Λυριστή που κατέληξε με σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Αρχοντούλη και έφυγε κόρνερ.

Διαιτησία: Παπαγιαννίδης, Τσοπανάκης, Δουλγέρης

Συνθέσεις:

Δόξα: Ηλίας, Ορφανός Δημ., Ορφανός Χρ., Στελλάς Μ., Στελλάς Π., Λυριστής, Τσακίρης (85’ Φραντζής), Καρίκης (69’ Χατζηνικόλας), Ορφανός Β., Τσοπάνογλου, Μπάρδος (76’ Κυριαζής)

Ρόδος: Κεφάλας, Ιμεραλιλάϊ (63’ Γκόγκας), Ορφανίδης, Καλημέρης, Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου (57’ Κουρέτας), Χατζηλιόντας, Γεωργαλλής, Παυλίδης, Ευγενικός (80’ Στεργάκης), Δελαπόρτας