Εντυπωσιακοί οι “τοξοβόλοι” στα… αποκαλυπτήρια τους

Παρουσιάστηκε σήμερα στο κοινό του ο Ιάλυσος και έδειξε πολύ καλή εικόνα, επικρατώντας με 5-1 της Δόξας Ψίνθου στην Αρχίπολη στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του καλοκαιριού.

Οι τοξοβόλοι ήταν εντυπωσιακοί για τα δεδομένα της εποχής και έδειξαν πως η προετοιμασίας τους βρίσκεται σε εξαιρετικό δρόμο εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Απ’ την άλλη πλευρά, οι Ψινθενοί έκαναν ότι καλύτερο κόντρα σε μια ομάδα ανώτερης κατηγορίας και στάθηκαν πολύ καλά, δείχνοντας ότι και φέτος θα αποτελέσει υπολογίσιμη δύναμη στην Α’ κατηγορία.

Πολύ δυνατά μπήκε ο Ιάλυσος και στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα προηγήθηκε με 2-0. Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Σταυλάς με πλασέ μέσα από την περιοχή και τα τέρματα των ερυθροκίτρινων διπλασίασε ο Μανώλης Χατζηφούντας με ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ.

Μείωσε σε 2-1 η Δόξα που μετά το… μούδιασμα είχε το δικό της καλό διάστημα. Από κοντά ο Στελλάς στο 28ο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας το “ριμπάουντ” από το χτύπημα φάουλ του Λυριστή στο δοκάρι.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, αλλά και η κούραση των παικτών από τις καθημερινές προπονήσεις.

Πάντως το ματς… ζωντάνεψε στο τελευταίο του τέταρτο, όπου και οι τοξοβόλοι με ωραίες συνεργασίες κατάφεραν να σκοράρουν άλλες τρεις φορές.

Οι Χατζηκοσμάς και Σπάρταλης μέσα σε πέντε λεπτά έκαναν άνω- κάτω την βυσσινί άμυνα. Αρχικά στο 78′ ο πρώτος βρήκε τον δρόμο προς στα δίχτυα από την ασίστ του έμπειρου μέσου και εν συνεχεία στην φάση του 82′ οι ρόλοι άλλαξαν και ο Σπάρταλης σημείωσε το 4-1 για τον Ιάλυσο.

Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε δύο λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης ο Κρεκούκιας με ατομική προσπάθεια και σουτ, δείχνοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως χρόνο συμμετοχής στον αγώνα πήραν όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Γιώργος Σάββενας και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ ανεπίσημο ντεμπούτο με την φανέλα του Ιάλυσου έκανε ο Λιτσός που αποτελεί το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα τον τοξοβόλων.

Συνθέσεις: 

Δόξα: Ηλίας, Ορφανός Χρ., Τσακίρης, Κωστομοίρης Γ., Κουνελλές, Στελλάς Μιχ., Τσοπάνογλου, Κωστομοίρης Δ., Χατζηνικόλας, Ορφανός Β., Λυριστής

Έπαιξαν και οι: Κοντογιωργάκης, Πετράς, Ορφανός Δ., Ζίκας, Τσούλλος, Πλύγκος, Κυριαζής

Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Σταυλάς, Φυλακούρης, Κοκκίνης, Παπακωνσταντίνου, Γιαννόπουλος, Αρχοντούλης, Διακουράκης, Ρεκλείτης, Παυλίδης, Χατζηφούντας

Έπαιξαν και οι: Μανώλαγκας, Μπαρμπαγιάννης, Χατζηπέτρος, Λιτσός, Παφιάκης, Φλεβάρης, Καρπαθάκης, Γούλας, Κρεκούκιας, Χατζηκοσμάς, Σπάρταλης