Θετικό ντεμπούτο Φυντάνη με ανατροπή στο “κάστρο” του Ιαλυσού!

Στο Οικονομίδειο δεν χάνει! Ο Ιάλυσος στο ντεμπούτο του Ηλία Φυντάνη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Πανθηραϊκό, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και πήρε τη νίκη με 2-1 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος). “Έχασε” τον Φυλακούρη με κόκκινη στο φινάλε του ματς η ομάδα του νησιού μας.

Από το ξεκίνημα οι “τοξοβόλοι” επέβαλλαν τον ρυθμό τους και δεν απειλήθηκαν καθόλου, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή του ματς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα ο Περιάδης με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή στο 30′ έγραψε το 0-1, ενώ προηγουμένως (16′) ο Ιάλυσος “σπατάλησε” ευκαιρία με το σουτ του Δελαπόρτα στην κίνηση όπου η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ερυθροκίτρινοι προσπάθησαν να ελέγξουν εκ νέου τον ρυθμό και να φτάσουν στην άμεση ισοφάριση, ενώ ο Παπαδόπουλος στο 42′ φώναξε “παρών” και με δύσκολη επέμβαση αποσόβησε το σουτ του Μωραΐτη.

Το πολυπόθητο τέρμα που αναζητούσε το συγκρότημα του Ηλία Φυντάνη ήρθε στο 45+2′ όταν ο Φυλακούρης στην προσπάθεια του να πιάσει την κεφαλιά έπεσε στο έδαφος από σπρώξιμο αντιπάλου του και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρεκλείτης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 του Ιάλυσου σ’ ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

 

 

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν πιο συντηρητικά και οι φάσεις απουσίαζαν μπροστά από τις δύο εστίες.

Πρώτη απείλησε η ομάδα του Πανθηραϊκού με το Μωραΐτη που σούταρε άουτ στο 50′ από πλεονεκτική θέση και η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με γκολ!

Στην φάση του 70ου λεπτού ο Δελαπόρτας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρεκλείτης με σουτ έστειλε την μπάλα προς την μικρή περιοχή όπου ο Χατζηφούντας από κοντά έγραψε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μέχρι το φινάλε ο Ιάλυσος διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του αποτέλεσμα, έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου και πανηγύρισε την δεύτερη του νίκη.

Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η αποβολή του Φυλακούρη όταν στο 90′ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή καθώς έγινε μπέρδεμα στην αλλαγή με τον Μόσχο και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς άδεια σε μια περίεργη φάση.

Πάντως ο Ιάλυσος θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο τέρμα στο 93′ αλλά ο Δελαπόρτας “νικήθηκε” στο τετ α τετ από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

 

Διαιτητές: Κουντουριώτης, Οικονόμου, Πλάκας

Συνθέσεις:

Ιάλυσος: Παπαδόπουλος, Κοκκίνης, Λίτσος, Φυλακούρης Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (93′ Μόσχος), Χατζηφούντας (86′ Καπνόπουλος), Παυλίδης, Δελαπόρτας, Αρχοντούλης (63′ Καρπαθάκης)

Πανθηραϊκός: Πούρης, Κορτσινίδης (79′ Κολέτσης), Καλαγκάνης,,Μκρτσιάν, Λούκα, Φύτρος  Σαββίδης, Λαζαριδης, Μωραϊτης (60′ Γαρυφαλλόπουλος), Παπίτσας (67′ Ζώνας), Περιάλης