“Σεφτέ” στο ντέρμπι για τον Αστέρα Παστίδας

Την καλύτερη στιγμή… περίμενε ο Αστέρας για να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Παστιδενοί επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 του Ηρακλή Μαριτσών στο γειτονικό ντέρμπι για την 3η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Το ματς ξεκίνησε με τους πράσινους να μπαίνουν καλύτερα και μάλιστα “σπατάλησαν” ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Στο 14′ ο Ροδανάκης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Παπακωνσταντή, ενώ στο 27′ ο Καρίκης έκανε το “τακουνάκι” αλλά δεν βρέθηκε κάποιος για να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καταγράφτηκε στο 32′ και άνηκε εκ νέου στην ομάδα του Βλασσόπουλου όταν ο Βασιλώττος Ε. έκανε την σέντρα και η κεφαλιά του Παπακωνσταντή έφυγε λίγο άουτ.

Άλλαξε το σκηνικό στην επανάληψη, αφού ο Αστέρας πήρε τα ηνία και απείλησε στο 68′ με την εκτέλεση φάουλ του Στεργιόπουλου που έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 75′ ο Παγκράτης με σουτ ανάγκασε τον Κοσμά σε μεγάλη επέμβαση, αλλά τρία λεπτά αργότερα (78′) ο γκολκίπερ του Ηρακλή “νικήθηκε” από τον Στεργιόπουλο για το 1-0. Ο σκόρερ έκανε την κεφαλιά έπειτα από φοβερή σέντρα του Πάπα.

Το σκορ αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε, αφού οι γηπεδούχοι κράτησαν μακριά τους “ροπαλοφόρους” από την περιοχή του Κοσμά που είδε στο 80′ τον σκόρερ να χάνει σημαντική ευκαιρία όταν πλάσαρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Διαιτησία: Πατσιόπουλος, Τσέτσος, Μοσχάτος

Συνθέσεις:

Αστέρας: Ροδανάκης, Λυκομέτι, Χαριτάκης, Φελεσάκης, Καρύδης, Ισκάς, Καλαγρής, Πάπα (92’ Κονόμι), Πολυχρόνης (53’ Παγκράτης), Λολάκης, Στεριόπουλος (80’ λ.τρ. Κυπριώτης)

Ηρακλής: Κοσμάς, Γιαννακόπουλος Στ. (56’ λ.τ. Χατζηκωνσταντής), Παπαγιώτου, Σαχίνης, Καρίκης Γ. Σπ., Μπάκης, Λοιλιάς, Γιαννακόπουλος Γ. (71’ Ανδρεόπουλος), Παπακωνσταντής, Βασιλώττος Ε., Καρίκης Γ.Δ.