“Άρπαξε” τον βαθμό στ’ Αφάντου η ψυχωμένη Δόξα

Το ντέρμπι στο γήπεδο Αφάντου ανάμεσα στον ΑΕΡΑ και την Δόξα Ψίνθου είχε τα πάντα και οι “βυσσινί” κατάφεραν να αναγκάσουν τους Αφαντενούς στην πρώτη τους βαθμολογική απώλεια μετά το 1-1 στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας BlueStarFerries.

Ιδανικά ξεκίνησε το ματς για τους γηπεδούχους που έκαναν το 1-0 μόλις στο 2′ χάρις την εξαιρετική μπαλιά του Πλύγκου και το πλασέ του Στεφανή μέσα από την περιοχή.

Λίγα λεπτά αργότερα (6′) οι φιλοξενούμενοι που βγήκαν στην επίθεση ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Κατσιδώνη στον Βασίλη Ορφανό, αλλά ο διαιτητής είπε παίζεται παρά τις διαμαρτυρίες.

Η πίεση που άσκησαν οι παίκτες της Δόξας για την άμεση απάντηση έπιασε… τόπο στο 12′ με το ωραίο συρτό σουτ από τον Λυριστή που ισοφάρισε σε 1-1.

Η δύναμη ήταν το στοιχείο που κυριαρχούσε στο γειτονικό ντέρμπι και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν αυτή του 30′ με το σουτ Καλημέρη που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Με ευκαιρία ξεκίνησε την επανάληψη η ομάδα του Βαγγέλη Χοσάδα. Συγκεκριμένα στο 47′ ο Τριχιάς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ηλίας απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα.

Πάντως αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι Ψινθενοί που είδαν τον Καστριτσεά να κάνει φοβερή επέμβαση στο πλασέ του Τσοπάνογλου από θέση τετ α τετ στο 62ο λεπτό της συνάντησης.

Λίγα λεπτά αργότερα οι ισορροπίες στο ματς άλλαξαν καθώς ο Λυριστής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα σε αντίπαλο του και έτσι η Δόξα έμεινε με δέκα παίκτες.

Η ένταση που προκλήθηκε στον αγωνιστικό χώρο μετά την αποβολή μεταφέρθηκε και στις εξέδρες, όπου ένας φίλαθλος χτύπησε το κεφάλι του ευτυχώς ελαφρά όπως διαπίστωσε ο γιατρός του αγώνα που έτρεξε αμέσως στο σημείο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Παρότι ο ΑΕΡΑ στην συνέχεια του ματς είχε αρκετό χρόνο μπροστά του για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, έπαιξε ανορθόδοξα και με άγχος, κάτι… βόλεψε την Δόξα και έφυγε με τον βαθμό.

Διαιτησία: Καραγιάννης, Καλκαβούρας, Βλάχος

Συνθέσεις: 

ΑΕΡΑ: Καστριτσέας, Μαλλιάκας, Δανάς, Κατσιδώνης, Καραγιάννης (46’ Γαργάλης), Νικολής,(72″ Φιλιππακος) Πλύγκος, Γιαννακάκης, Τριχιάς, Καλημέρης, Στεφανής

Δόξα: Ηλίας, Στελλάς, Παναγιωτόπουλος, Δαλκίδης, Σαββούλης, Ορφανός Δ., Χατζηνικόλας, Λυριστής, Ορφανός Β., Τσοπάνογλου (89’ Κουνελές), Μπατέστας (61’ Ορφανός Χ.)