Ο Μάλλιος “έκοψε” την… κορδέλα και ο Άρης έφυγε με το διπλό από την Κάρπαθο

Στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε ο Ποσειδώνας στο ανακαινισμένο γήπεδο Πηγαδίων, ο Άρης έφυγε με το “διπλό” (0-1) από την Κάρπαθο χάρις το τέρμα του Μάλλιου και την εξαιρετική παρουσία του γκολκίπερ Βαρέλη. Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν τον αγώνα οι κιτρινόμαυροι.

Η αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά θέλοντας να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και την γιορτή που είχε… στηθεί στις εξέδρες για τα εγκαίνια του πλαστικού χλοοτάπητα που τοποθετήθηκε στο γήπεδο και ήταν όνειρο όλων των Καρπάθιων.

Από την σέντρα που επιχείρησε ο Κουλάϊ στο 15ο λεπτό ο Καραλής έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ο Τσιαβέλλης βρήκε απέναντι του τον Βαρέλη τόσο στο 32′, όσο και στο 40′ αποκρούοντας στην πρώτη περίπτωση το σουτ του έμπειρου παίκτη και στην δεύτερη το πλασέ του από θέση τετ α τετ.

Στην επανάληψη και πάλι οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλλον τον ρυθμό τους, αλλά η κεφαλιά από τον Γιάννη Σπανό στο 55′ έφυγε άουτ, όπως και αυτή του Τσελεπίδη τρία λεπτά αργότερα (58′) στην πρώτη επίσκεψη του Άρη προς τα αντίπαλα καρέ.

Η φάση αυτή φαίνεται πως έδωσε ώθηση στους Αρχαγγελίτες που βγήκαν μπροστά και στο 74ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Από την καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Μαρκόπουλου και το γύρισμα ακριβείας του προς την περιοχή του Ποσειδώνα, ο Μάλλιος έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα για το 0-1.

Ο Άρης που ταξίδεψε και με αρκετές απουσίες στην Κάρπαθο έπρεπε να διαχειριστεί το προβάδισμα του, αλλά τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα γι’ αυτόν όταν ο Πατσιαούρας στο 77′ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για σκληρό μαρκάρισμα και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Με το… ρολόι να πιέζει τους γηπεδούχους, οι παίκτες του Καραμηνά βγήκαν μπροστά για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν και οι κιτρινόμαυροι πήραν ένα σπουδαία διπλό σε μια δύσκολη έδρα.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε στο 78ο λεπτό ο Τσιαβέλης να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι και ο Βαρέλης να “επιστρατεύσει” τα αντανακλαστικά του για άλλη μια φορά στο 85′ στην προσπάθεια του Κούτολο μέσα από την περιοχή.

Διαιτησία: Κυρίτσης, Αντωνάς, Στεφανάκης

Συνθέσεις:

Ποσειδών: Γαλάνης, Καζηλιέρης, Κούτολο, Σπανός Ι., Τσιαβέλης, Κουλάϊ, Καραλής (70′ Γιαλουράκης), Μαντινάος, Βιλανούτσι (20′ λ. τρ. Καουκάκης), Βασιλειώτης (60′ Σπανός Μ.), Τσιπιζίδης

Άρης: Βαρέλης, Κουτσουμπάρης (80’ Φαρμακαλής Β.), Τσελεπίδης, Ζαρκαδούλας, Παρδαλός (75’ Θεοδωρής), Συμεωνίδης, Λαμπριανός, Πατσιαούρας, Μπαϊρακτάρης, Μάλλιος, Μαρκόπουλος