“Καρυδάτη” ανατροπή από την Ρόδο

Η Ρόδος μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΙΝΚΑ στην αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (4ος όμιλος), αλλά στην επανάληψη ανέβασε στροφές και επικράτησε με 2-1 κάνοντας την ανατροπή στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού μας.

Μ’ αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Σάββα Ορφανίδη πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, καθώς ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και ατενίζει την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, έβγλαν εκτός ρυθμού τα “ελάφια” και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Το 0-1 έγινε στο 19ο λεπτό μετά από μπαλιά του Τσικουδάκη στον Ντεντάκη που με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 25′ οι πράσινοι είχαν μια καλή στιγμή με το πλασέ του Αμανατίδη που κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Ευγενικού στο 44ο λεπτό.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Ρόδος στο πρώτο ημίχρονο, το κατάφερε στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, καθώς στο 46′ ο Αμανατίδης ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο διαιτητής έδειξε υπέδειξε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος για το 1-1.

Τα “ελάφια” ήταν αποφασισμένα για την ανατροπή και την πραγματοποίησαν στο 63′ όταν ο Κουρούπης με τρομερή ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και τελείωσε εύστοχα την φάση -παρά την πίεση των αμυντικών- για το 2-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτησία: Φωτόπουλος, Λιαμπότης, Δέτση (Αθηνών)

Συνθέσεις:

Ρόδος: Πάππος, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζημογιάννης, Τζιβίλογλου, Κωνσταντίνου, Χατζηλιόντας, Ευγενικός (92’ Ιμεραλιλάϊ), Αμανατίδης (81’ Ανδρίκος), Ατματζίδης (87’ Τάντιτς), Νικήτας

ΙΝΚΑ: Γεωργίου, Ταταράκης, Γαλανίδης, Καρβουνιαρης, Ζντράβκοβιτς (83’ Τσίτας), Ντεντάκης, Γιακουμάκης (71’ Παπαθανασίου), Γκουτζίδης (76’ Κιτράκης), Τσικουδάκης, Βουρβαχάκης, Δρακάκης